Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στη σέντρα οι ομάδες της Β' Τοπικής Κατηγορίας με φόντο την άνοδο... Η Σκόπελος παρά τις οικονομικές δυσκολίες με τα υπέρογκα ποσά που χρειάζεται για τις μετακινήσεις της, επανέρχεται στο πρωτάθλημα ύστερα από μονοετή απουσία,

Αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής Κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους χωρίς πλέι οφ ή μπαράζ. Αυτή είναι η μία πρωτοτυπία. Η άλλη -και πιο σημαντική- είναι ότι την άνοδο θα πάρουν οι μισές ομάδες από κάθε όμιλο, ώστε την επόμενη αγωνιστική σεζόν να διασπαστεί σε δύο γκρουπ η Α' και να γίνει η Β' σε έναν όμιλο.

Το στοιχείο αυτό προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς για όλα τα σωματεία έχει ανοίξει η όρεξη για αλλαγή κατηγορίας! Δίνεται η δυνατότητα λοιπόν σε ομάδες που τις προηγούμενες σεζόν είχαν στόχο μια καλή παρουσία και βρίσκονταν στις μεσαίες και χαμηλές θέσεις της κατάταξης της Β' Τοπικής, να κάνουν πορεία για την άνοδο!


Σαφώς ο πρώτος όμιλος είναι ο πιο ανταγωνιστικός καθώς σε αυτόν συμμετέχουν οι δυνατές ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Για την άνοδο θα παλέψουν οι Νέοι Αθλητές Νίκης με τον Θάνο Θεοδώρου πλέον στην τεχνική τους ηγεσία, ο Άνθιμος Γαζής του Βαγγέλη Τσουκάλη, ο Ηρακλής Βόλου που συνεχίζει δίχως πολλές αλλαγές και προπονητή τον Γιάννη Φασουράκη, η ενισχυμένη Ιωλκός του Γιάννη Κοντοβά, η νεανική ΑΕ 2002 που έχει ξανά στον πάγκο της τον Θανάση Βλαχόπουλο, ο ριζικά ανανεωμένος Πανιώνιος του Σπύρου Φώτου, ο Διαγόρας που κράτησε τις βασικές μονάδες του και συνεχίζει υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Νέμτσα.


Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες είναι ίσως ασθενέστερες αλλά κανείες δεν μπορεί να τις αποκλείσει... Άλλωστε μιλάμε για ένα μικρό σε διάρκεια πρωτάθλημα και άγνωστους συλλόογυς όσον αφορά το ρόστερ τους. Ο Τοξότης θέλει να έχει καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι, ο Ιάσων Άλλης Μεριάς να είναι ανταγωνιστικός, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε σε τρία σωματεία. Ο Κένταυρος Νοτίου Πηλίου υποχρεώθηκε από την προκήρυξη του πρωταθλήματος να αφήσει την έδρα του που δεν διαθέτει χορτάρι και έτσι θα αγωνιστεί στη Γατζέα και τα Καλά Νερά.

Η Σκόπελος παρά τις οικονομικές δυσκολίες με τα υπέρογκα ποσά που χρειάζεται για τις μετακινήσεις της, επανέρχεται στο πρωτάθλημα ύστερα από μονοετή απουσία, ενώ το μοναδικό καινούργιο σωματείο που συμμετέχει φέτος στην ΕΠΣΘ είναι ο Ελευθεριακός Βόλου.


Πάμε τώρα στο 2ο όμιλο, που περιλαμβάνει επτά ομάδες από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, τρεις από το Βόλο και δύο από τον πρώην Δήμο Κάρλας. Αυτός ο όμιλος είναι ανοικτός για κάθε αποτέλεσμα! Ο Απόλλων Καναλίων του Θανάση Μπίλη έχει κορμό αξιόλογων παικτών, ενώ η ΑΕ Μακρινίτσας, με τον Κώστα Ρέππο προπονητή, άλλαξε συλλήβδην το ρόστερ της και παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη. Ο Αχιλλέας Αχιλλείου προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, έχοντας παίκτες-προπονητές τους Αποστόλη Πλασταρά και Γιάννη Νιφορόπουλο.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τον Πηλέα που καθοδηγεί ο Σούλης Κατσικαδάμος για ακόμη μία σεζόν, τον Αετό Κερασιάς του Κώστα Σπαθούλα που φιλοδοξεί να κερδίσει άλλη μία κατηγορία στη σειρά, τη Δημητριάδα του Τάκη Βαταμίδη με τον σκόρερ Αντώνη Ταφίλη, το νεανικό Άθλο που έριξε φέτος περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας του, του παίκτη-πρπονητή Μιχάλη Ανδρώνα, τις Μικροθήβες/Αγροτικός που θα παλέψουν για μια θέση στην εξάδα υπό τις οδηγίες του ...μόνιμου Χρήστου Αναγνώστου, τον ενισχυμένο Απόλλωνα Κροκίου ο οποίος παρουσιάζεται πιο έμπειρος, τις Μυρμηδόνες Πλατάνου, τη σταθερή παορυσία του Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων και τους Αργοναύτες Αμαλιάπολης που στην περσινή τους παρθενική συμμετοχή στην ΕΠΣΘ άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις.

Με λίγα λόγια, ο 1ος όμιλος είναι πιο δυνατός με αρκετά ντέρμπι και ο 2ος ο πιο αμφίρροπος αφού η άνοδος είναι ανοικτή για πολλές ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια δεν την επιδίωκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger