Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σποράδες Το πρώτο μεγάλο βήμα για υδατοδρόμια στις Σποράδες προχωρούν άμεσα η Σκόπελος και η Αλόννησος


Το πρώτο μεγάλο βήμα για υδατοδρόμια στις ΣποράδεςΣε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν υδατοδρόμια στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προχωρούν άμεσα η Σκόπελος και η Αλόννησος, με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων, των αντίστοιχων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Στόχος, και στις δύο περιπτώσεις, είναι η προσέλκυση εταιρειών ανά την Ελλάδα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο και με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει ήδη παρατηρηθεί.
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου συνεδρίασε, ειδικότερα,  χθες και αποφάσισε ομόφωνα στην υλοποίηση των προαναφερθέντων.«Στη συγκεκριμένη φάση δε θέτουμε όρους, αλλά στόχος μας είναι να έρθουμε σε επικοινωνία με τις εταιρίες που επιθυμούν να δημιουργήσουν υδατοδρόμιο στη Σκόπελο», αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος του
τοπικού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Μιχελής. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος: «η μορφή της συνεργασίας είναι υπό συζήτηση και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. Στην παρούσα φάση θέλουμε να γνωρίσουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, και στη συνέχεια θα θέσουμε τους όρους της δημοπρασίας». Το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι το 2014, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος: «έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, να μας παρουσιάσουν τη δράση τους και κατόπιν θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς».
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Αλοννήσου, αντίστοιχα, συνεδρίασε προχθές και αποφάσισε ομόφωνα, τον όρο που θα αναγράφεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. «Στην πρόσκληση ζητούμε η ενδιαφερόμενη εταιρεία να αναλάβει την ίδρυση, αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρόμιου στην Αλόννησο», αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης. Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος: «το κέρδος για το Δήμο θα είναι τεράστιο, διότι η σύνδεση του νησιού με άλλες περιοχές μέσω υδροπλάνου, θα συμβάλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τουρισμού και παράλληλα το Λιμενικό Ταμείο θα αποκτήσει επιπλέον έσοδα από την προσέγγιση των υδροπλάνων. Για μας, προσθέτει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, το μείζον θέμα είναι η ανάπτυξη που θα υπάρξει από την έλευση τουριστών». Οι Δήμαρχοι των δύο νησιών εκτιμούν ότι η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου, πριν την έναρξη της νέας σεζόν.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger