Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Θρήνος για τον χαμό του Κοττάκη

Θρήνος για τον χαμό του Κοττάκη
Θρήνος για τον χαμό του Κοττάκη
Μια εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία του Ιωνικού Νικαίας και πρώτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας, Κώστας Κοττάκης, πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 55 ετών, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Κώστας Κοττάκης γεννημένος στη Νίκαια στις 9 Μαΐου 1958, αγωνίσθηκε σαν κεντρικός κυνηγός κυρίως με τα χρώματα του Ιωνικού (για πολλά έτη ως αρχηγός) από το 1979 έως το 1989 στη Β΄Εθνική, στη Γ΄Εθνική και στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, εντυπωσιάζοντας για την ικανότητά του στο σκοράρισμα.
Αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ εθνικών πρωταθλημάτων. Το 1985 στη Γ΄ Εθνική (Νότιος όμιλος) με 35 γκολ, το 1987 και το 1988 στη Β΄Εθνική, με 20 και 18 τέρματα αντίστοιχα. Αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν και ποτέ του δεν αγωνίσθηκε στην Α΄Εθνική. Μόνον ο Κώστας Κοττάκης, ο Αλέκος Αλεξανδρής και ο Ηλίας Σολάκης έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Β΄Εθνικής κατηγορίας από δύο φορές.
Ο Κοττάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Προοδευτικής και σε ηλικία 18 ετών (1976) μεταγράφηκε στον Άρη Νικαίας, με τον οποίο έπαιξε δυο χρόνια στην Α΄τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς και έναν χρόνο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό (1978-79). Το καλοκαίρι του 1979 υπέγραψε στον Ιωνικό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίσθηκε για μια ολόκληρη δεκαετία. Κέρδισε το πρωτάθλημα του Εθνικού Ερασιτεχνικού στα 1982, την άνοδο -σαν δευτεραθλητής Γ΄Εθνικής- στη Β΄Εθνική το 1985 και την άνοδο στην Α΄Εθνική (σαν τριταθλητής Β΄Εθνικής) το 1989. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στον Αθηναϊκό, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Β΄Εθνικής έναν χρόνο αργότερα (1990).
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger