Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το μασάζ απαραίτητο συμπλήρωμα στη γυμναστική σας

Κατά γενική ομολογία το μασάζ χαρίζει μια µμοναδική αίσθηση χαλάρωσης και μπορεί να συμβάλλει στην υγεία και την ευεξία µας.
Παράλληλα όμως μπορεί να αποτελέσει και ένα μέσο αποθεραπείας και αποκατάστασης μετά από συνεχόμενη γυμναστική για τον κάθε αθλητή η αθλούμενο, προσφέροντας γενική χαλάρωση του σώματος.. Καλό θα ήταν αν μπορούμε (οικονομικά) και θέλουμε, να κάνουμε μασάζ 1 φορά στις 10 μέρες περίπου. Θα νιώσουμε πολύ διαφορετικά με τον εαυτό μας.

Συνίσταται σε αθλητές κάθε επιπέδου και ικανότητας, οποιουδήποτε σπορ, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα στοιχείο υποστήριξης για το σώμα στην προπόνησή και σαν προφύλαξη ενάντια στα μυϊκά τραύματα.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα που έγινε, το να κάνουμε μασάζ στους κουρασμένους μύες μας, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών σε κυτταρικό επίπεδο και προωθεί την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων που παράγουν δύναμη στους σκελετικούς μύες.

Το μασάζ κρατάει τους μύες σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger