Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνεδρίασε η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος»

1 / 4
Κώστας Αγοραστός: «Το ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013, είναι το 1ο σε απορρόφηση στα Περιφερειακά Προγράμματα και το 2ο σε σειρά σε επίπεδο του συνόλου των Προγραμμάτων της χώρας»


Η πρόοδος υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007 – 2013, η προτεινόμενη νέα αναθεώρησή του, καθώς και η Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 ήταν τα κύρια αντικείμενα συζήτησης κατά τη διάρκεια της 5ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά του Βόλου. Στην Επιτροπή, στην οποία προήδρευσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία των περιφερειαρχών Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του Προγράμματος, με την απορρόφησή του να φτάνει σε ποσοστό 64,34%, ξεπερνώντας αισθητά το μέσο όρο του ΕΣΠΑ (55%). Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της, που είναι εκπρόσωποι: ΟΤΑ Α’ βαθμού, αρμοδίων Υπουργείων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των παραγωγικών και Κοινωνικών εταίρων, και με την παρουσία φορέων από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής:
ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger