Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

4η δίκη ΣΠΦ - 23η συνεδρίαση, Τρίτη 15.10.13


Ετσι, εξετάστηκαν 19 μάρτυρες για διαφορετικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων ένας ασφαλίτης της Αντιτρομοκρατικής Θεσσαλονίκης και τρεις από το αστυνομικό συγκρότημα της Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Κανένας τους δεν συνεισέφερε τίποτα στο σαθρό κατηγορητήριο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εισαγγελέα Γρ. Βαβέτση να στηρίξει την κατηγορία  ότι με τις εκρήξεις προέκυψε και κίνδυνος για ανθρώπους. Ετσι κύλησε μια ακόμη ρουτινιάρικη συνεδρίαση του τρομοδικείου, στη διάρκεια της οποίας συνέβησαν δύο γεγονότα  που πρέπει να επισημανθούν, γιατί αποκαλύπτουν το ποιόν των αστυνομικών τμημάτων και τις μεθοδεύσεις της
Αντιτρομοκρατικής.

Στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας έγινε επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια από μέλη της  ΣΠΦ. Παρά τις προσπάθειες των μελών του τρομοδικείου και του εισαγγελέα να αποσπάσουν θετική απάντηση από τον αστυνομικό Κ. Γκαλέτα, που την ημέρα της επίθεσης ήταν σκοπός, ότι κινδύνεψαν άνθρωποι, αυτό δεν επιτεύχθηκε. Δεν γνωρίζουν, άραγε, οι έμπειροι αυτοί δικαστικοί, ότι η μολότοφ δεν είναι εκρηκτικός μηχανισμός και ότι στη χειρότερη περίπτωση το μόνο που μπορεί να πάθει κάποιος είναι εγκαύματα, αν σκάσει δίπλα του και πάρουν φωτιά τα ρούχα του; Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση και το κατέθεσε ο αστυνομικός, απαντώντας σε ερώτηση από έδρας: θα μπορούσε να μου προκαλέσει εγκαύματα, κάτι όμως που δεν έγινε.

Ερωτήσεις στον αστυνομικό υπέβαλε και ο Χρ. Τσάκαλος, από τις οποίες βγήκαν πολλά στη φόρα. Αποκαλύφθηκε ότι αυτό το αστυνομικό τμήμα είναι ένα δεύτερο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο ερευνάται για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή και με κυκλώματα ναρκωτικών και σωματεμπορίας. Ο αστυνομικός επιβεβαίωσε όλες τις καταγγελίες του Χρ. Τσάκαλου ως πραγματικά γεγονότα!

Ο ασφαλίτης της Αντιτρομοκρατικής Βασ. Βασιλειάδης κατά δήλωσή του συμμετείχε σε προανακριτικές πράξεις και είχε λάβει γνώση της δικογραφίας. Ενώ περιμέναμε από τον πρόεδρο Γ. Μιχολιά να θέσει ζήτημα εξαίρεσης του μάρτυρα, να μη συνεχιστεί η εξέτασή του και να μη ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις του, αυτό δεν έγινε. Το ίδιο περιμέναμε και από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όμως ούτε απ’ αυτούς τέθηκε ζήτημα, μολονότι πρόκειται για ωμή παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Βέβαια, από την εξέταση του αντιτρομοκρατικάριου δεν προέκυψε κανένα κέρδος για το κατηγορητήριο, αφού στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν απαντούσε συνεχώς «δεν γνωρίζω». Εφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει το όνομα του προϊσταμένου του στην Αντιτρομοκρατική! Μιλάμε για θρασύτητα ολκής.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 22 Οκτώβρη (οι επόμενες δύο συνεδριάσεις ορίστηκαν για τις 29 Οκτώβρη και τις 5 Νοέμβρη).

Και σ’ αυτή τη συνεδρίαση προέκυψε το μόνιμο πρόβλημα με τις απουσίες διορισμένων συνηγόρων, που δε λύθηκε παρά τη διακοπή και έτσι τέθηκε ζήτημα νέας διακοπής της συνεδρίασης. Τα μέλη της ΣΠΦ τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι, ναι μεν δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση που θα εκδώσει το τρομοδικείο, όμως δεν ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά των διορισμένων συνηγόρων, που απουσιάζουν και οι δύο, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως ενημέρωση ότι δε θα μπορέσουν να παρασταθούν. Από την άλλη, δε δέχονται να εκπροσωπούνται από άλλους συνηγόρους, γιατί έτσι δημιουργείται ένα κλίμα χαλαρότητας που δεν συνάδει με το χαρακτήρα αυτής της δίκης, που είναι μια δίκη πολιτική, μια δίκη εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, όπως τόνισαν. Κατ' εξαίρεση και μόνο για τη σημερινή συνεδρίαση, δέχτηκαν να εκπροσωπηθεί σύντροφός τους από άλλο συνήγορο, προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση και δεν εξετάστηκαν, πάλι λόγω απουσίας δύο διορισμένων συνηγόρων.
ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/4η-Δίκη-ΣΠΦ/20135.4η-δίκη-ΣΠΦ---23η-συνεδρίαση-Τρίτη-151013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



my web site: calgary carpet cleaning (http://bristolpost.com)

Powered By Blogger