Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πανελλαδικό συμβούλιο 26-27 Οκτώβρη

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΣΟΕΕ.
Τους μήνες που προηγήθηκαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν πανελλαδικά στην πρώτη γραμμή της μάχης της κλιμάκωσης των απεργιών για την ανατροπή των μνημονίων, αλλά και του αντιφασιστικού κινήματος με κορύφωση την πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών στις 25 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα. Ηδη σε μια σειρά από γειτονιές οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν προχωρήσει σε συνελεύσεις που αποφασίζουν δράσεις και ανοιχτές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην ΑΣΟΕΕ έγινε η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Πατήσια-Κυψέλη-Γαλάτσι που αποφάσισε να προχωρήσει σε αντιφασιστικές παρεμβάσεις και στις τρεις γειτονιές καθώς και στην πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα "Πώς συνεχίζουμε τη μάχη για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και στο φασισμό;” την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 6μμ στην αίθουσα του ΟΝΑ στη Γκράβα.
Σε ανοιχτή εκδήλωση αποφάσισε να προχωρήσει και η τοπική επιτροπή του Περιστερίου την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με θέμα "Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός -για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ - για να τσακίσουμε το φασισμό”, καθώς επίσης να παρέμβει μαζικά με πανώ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ανοιχτή εκδήλωση της τοπικής επιτροπής Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Λαμπηδόνα με ομιλητές τον Γιάννη Σηφακάκη και τον Τάσο Κατιτσάρο από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αντιφασιστική δράση -είχε προηγηθεί η αντιφασιστική διαδήλωση στο Βύρωνα τις προηγούμενες μέρες- αλλά και στην πορεία των εργατικών αγώνων. Στην τοποθέτησή του ο Σταύρος Τζωρτζιώτης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε ότι μπροστά έρχονται νέοι αγώνες, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών ήταν υπέρ της απεργίας και αντιλαμβάνεται το κλείσιμο της απεργίας σαν ένα φρενάρισμα και όχι σαν το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger