Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Μελέτη αποκατάστασης για το λιμάνι του Αγνώντα

Μελέτη αποκατάστασης για το λιμάνι του Αγνώντα   Στις προτεραιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου εντάσσεται η αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει στο λιμάνι του Αγνώντα, για τη χρηματοδότηση του οποίου υπάρχει προφορική δέσμευση από το αρμόδιο Υπουργείο. Οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, προχώρησαν στην ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης της ζημιάς που έχει υποστεί το λιμάνι, σε μελετητή, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν από έξι περίπου μήνες.
            Το τμήμα του λιμανιού που υποχώρησε παραμένει,  στο μεταξύ κλειστό,  ενώ εντείνεται η ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, διότι υπάρχει διάβρωση των υποθαλάσσιων βάσεων, των κιβόλιθων που στηρίζουν δηλαδή την προβλήτα, σε έκταση 30 περίπου μέτρων, με
αποτέλεσμα να βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» το πάνω τμήμα. Το σημείο κατάρρευσης του λιμανιού του Αγνώντα εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της προβλήτας εισερχομένου του πλοίου, στο σημείο όπου παρατηρήθηκε προ διετίας μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα. Το σημείο  πρόσδεσης του πλοίου και του φλάϊν κατ έχει μετατοπιστεί, κατά συνέπεια, στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, δεδομένου ότι το προβληματικό σημείο παραμένει κλειστό, όπως προαναφέρθηκε, έως ότου επισκευαστεί. 
            Παράλληλα, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, τέθηκε προς συζήτηση το μάστερ πλαν του λιμανιού, το οποίο είναι ένας χρήσιμος οδηγός, που αποτυπώνει με ευκρίνεια όλα τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. «Παραλάβαμε την πρώτη φάση που περιλαμβάνει την πλήρη περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης του λιμανιού και σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει διαβούλευση σε ένα περίπου μήνα, για να δούμε τι θα περιλαμβάνει η δεύτερη φάση», αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Μιχελής.
            Το πιο βασικό αίτημα είναι, ωστόσο,  η μαρίνα και η διευθέτηση του υπήνεμου μόλου, προκειμένου τα πλοία να προσεγγίζουν χωρίς προβλήματα το λιμάνι ακόμη και τις περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι και γι’ αυτό το λόγο προωθούνται παράλληλα όλα τα παραπάνω ζητήματα.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger