Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Αγοραστού με τον πρόεδρο ΤΕΙ Θεσσαλίας Π. Γούλα

Τα τρέχοντα ζητήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος για την περίοδο 2013-2014, ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του ΤΕΙ κ. Παναγιώτη Γούλα.

Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν εκείνο της σίτισης των φοιτητών στο οποίο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μετά την επιστροφή από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, της τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΤΕΙ. Όπως εξήγησε ο κ. Π. Γούλας, με βάση τον προϋπολογισμό του έτους 2013, τα προβλεπόμενα κονδύλια δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των σπουδαστών μέχρι τον Δεκέμβριο. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε τροποποίηση στον προϋπολογισμό, η οποία όμως ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα γίνει δεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο, τελικά δεν έγινε. Αν αυτό δεν αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΤΕΙ θα αναγκαστεί να προβεί στο κλείσιμο του εστιατόριου.
Παράλληλα μέσω της τροποποίησης αυτής του προϋπολογισμού η ηγεσία του ΤΕΙ ζητά την χρήση των ταμειακών υπολοίπων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για την στελέχωση των νέων τμημάτων που παρέμειναν στο ίδρυμα μετά από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» με εκπαιδευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, για τα τμήματα διατροφής και διαιτολογίας στο παράρτημα Καρδίτσας και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στο παράρτημα Τρικάλων.
Ακόμη αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η σχεδιαζόμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΤΕΙ για την οποία ο κ. Γούλας σημείωσε ότι στο ΤΕΙ εμφανίζεται υποστελέχωση και περεταίρω μείωση του θα δημιουργήσει ζητήματα στη λειτουργία του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button