Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αναφορά Μεϊκόπουλου για σποροπαραγωγούς

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μεταβιβάζει ως αναφορά, επιστολή της του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (ΣΕΣΣΠ).

Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο ΣΕΣΣΠ διαμαρτύρεται σχετικά με την υπ’ αριθ. 8040-88923-13 (ΦΕΚ – 1849 Β29-7-2013) Υπουργική Απόφαση, η οποία καθορίζει την αρχική και συμπληρωματική κατάρτιση των υπεύθυνων εμπορίας γεωργικών εισροών, από φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η παραπάνω Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι επιτρέπεται η εμπορία και θα δίνονται άδειες εμπορίας των γεωργικών εισροών με ένα απλό πιστοποιητικό ακόμη και από ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος ώστε να μεταφερθεί η εμπορία των γεωργικών εισροών σε μη επιστημονικό προσωπικό.

Σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, με την παραγωγική αποδιάρθρωση να οξύνεται, θα έπρεπε ο αγροτικός τομέας να ενισχύεται ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Αντί αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της απαξίωσης των γεωτεχνικών, η οποία θα οδηγήσει στην αντικατάσταση και εν συνεχεία στην κατάργηση του επαγγέλματος των γεωτεχνικών.

Τέλος, υπερτονίζεται ο κίνδυνος στον οποίο τίθενται αγρότες και καταναλωτές καθώς και οι τεράστιοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον στην περίπτωση που αφαιρεθεί η διαχείριση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους καθ’ ύλη αρμόδιους επιστήμονες.

Με βάση τα παραπάνω, ζητείται από τον ΣΕΣΣΠ άμεση παρέμβαση, ώστε να καταργηθεί η επικίνδυνη και αντιεπιστημονική Υπουργική Απόφαση 8040-88923-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger