Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αακοίνωση-κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης




Βόλος, 16.09.2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Έχουμε μόλις μέσα Σεπτέμβρη και ήδη ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στο δρόμο ή προετοιμάζει τις κινητοποιήσεις του. Μετά το φετινό καλοκαίρι και την προσπάθεια των μνημονιακών επιτελείων του κ. Σαμαρά να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρινή ραστώνη για να προωθήσουν εκ νέου την κοινωνική καταστροφή και το ξεπούλημα της χωράς, ο ελληνικός λαός δείχνει τα πρώτα του ανακλαστικά.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στη ΔΕΘ, η αντοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ, το 90% (!!) συμμετοχής των καθηγητών στην πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας της ΟΛΜΕ δείχνουν πως οι μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι μετρημένες. Οι καθηγητές δε θα περάσουν στις επόμενες μέρες των κινητοποιήσεών τους μόνοι τους. Το κάλεσμα που έκαναν δεν ήταν μόνο προς τους γονείς και τους μαθητές για την υπεράσπιση του ελληνικού σχολειού. Δεν ήταν μόνο πρόσκληση για στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Ήταν μια πρώτη πρωτοβουλία που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία με στόχο να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια ώστε να διασωθεί η χώρα και η κοινωνία.
Αυτός ήταν και ο λόγος που στη σημερινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν εκατοντάδες πολιτών, μεμονωμένοι είτε με πρόσκληση των συλλογικών τους φορέων, όπως οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ, του, του ΟΑΕΔ, , δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία…
Είναι σημαντικό ο ελληνικός λαός να συνεχίσει το δρόμο που άνοιξαν όλες οι μεγάλες του κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων μνημονιακών χρόνων. Να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησαν οι απεργίες του 2010, οι πλατείες του 2011, οι παρελάσεις του 2012. Να αθροίσουμε όλες τις μικρές και μεμονωμένες αντιστάσεις σε ένα μεγάλο αγωνιστικό ρεύμα που θα δώσει τέλος στο τροϊκανό καθεστώς και θα οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία σε ένα ξέφωτο χωρίς μνημόνια και το πολιτικό προσωπικό που τα συντάσσει και τα υλοποιεί.
H 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης, που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς του δημοσίου, μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην ενοποίηση και προώθηση μαζικού λαϊκού αγώνα ενάντια στο ιδιότυπο καθεστώς υποτέλειας και καταστροφής, που στηρίζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί όλη την κοινωνία του Βόλου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, με επόμενη τη συγκέντρωση της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη στις 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.
Ο αγώνας για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, Παραγωγική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger