Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φουντώνουν οι καταλήψεις

Συνεχίζουν οι μαθητές τον αγώνα - Ανμακοίνωση συμπαράστασης από την ΟΛΜΕ - Στο πλευρό τους και οι ενώσεις γονέων
- Σε κατάληψη το 3ο Λύκειο Κέρκυρας
P9260001P9260002
 
- Κιλκίς: Υπο κατάληψη βρίσκονται τα 2 Λύκεια της πόλης
 
- ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ: Διπλασιάστηκαν οι καταλήψεις

 
- Κατάληψη και στην Κομοτηνή
 
- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ…
Υπό κατάληψη παραμένουν δέκα σχολεία στην Καλαμάτα, το 1ο Γενικό Λύκειο στην Τρίπολη και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Θεοδώρων στην Κορινθία.
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι 200 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα -οι 70 στην Αττική- θεωρούνται μεγάλος αριθμός για… Σεπτέμβριο· παραδοσιακά το μεγάλο κύμα καταλήψεων ξεκινά ετησίως στα μέσα Οκτωβρίου. Χθες, πάντως, στη Μεσσηνία, όπου 9 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια είναι υπό κατάληψη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε οι μαθητές κατειλημμένων λυκείων να κάνουν μάθημα το απόγευμα σε άλλα σχολικά κτίρια, πυροδοτώντας με την απόφασή του νέες καταλήψεις. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων υπό κατάληψη σχολείου απέκλεισε το σχολικό κτίριο όπου επρόκειτο να κάνουν μάθημα οι μαθητές, ενώ οι εκπαιδευτικοί της περιοχής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση. Μάλιστα, γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να γίνουν τα απογευματινά μαθήματα, προχώρησαν και αυτοί σε κατάληψη, εμποδίζοντας να γίνει οποιοδήποτε μάθημα.
- ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χθες οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές σε όλο το νομό Καβάλας. Θα λέγαμε ότι χθες οι καταλήψεις ήταν ελαφρώς περισσότερες σε σχέση με την πρώτη τους μέρα, χθες Τρίτη.
- Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Καλαμάτας – Κλειστά είναι και σήμερα το 3ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και το 4ο, το 2ο, το 6ο Λύκειο και τα ΕΠΑΛ.
- Υπό κατάληψη τελούν 5 σχολεία στο Κιλκίς, 1 στην Πιερία, 4 στις Σέρρες και 3 στην Χαλκιδική.
- Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης υπό κατάληψη βρίσκονται 32 σχολεία ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη είναι 19 σχολεία.
- Στην Πάτρα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ήταν σήμερα 26.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger