Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση με αιχμές κατά πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος

Αντιδράσεις στο χώρο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών για τις μετακινήσεις αξιωματικών
Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση με αιχμές κατά πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος


Ανακοίνωση με αιχμές κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου εξέδωσε την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας με αφορμή τις μετακινήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος υπόκειται στο διαρκή έλεγχο τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας, ενεργώντας πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές της συντεταγμένης πολιτείας, δηλαδή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και των εισαγγελικών λειτουργών που εποπτεύουν το έργο της. Οποιαδήποτε επομένως κριτική και καταγγελία για επίμεμπτες και παραβατικές συμπεριφορές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της αυτήν την παράμετρο, εφόσον επιζητείται πράγματι η αποκάλυψη της αλήθειας και η αναζήτηση ευθυνών και εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός για το οποίο άλλωστε τοποθετηθήκαμε δημοσίως από την πρώτη στιγμή, καλώντας την Πολιτεία «να απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από τα προβλήματα και τα «βαρίδια» εκείνα, που δυναμιτίζουν τις σχέσεις της με την ελληνική κοινωνία και μειώνουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά της».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών λένε πως «για άλλη μια φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας μετάθεσης των ευθυνών της Πολιτείας και μάλιστα με επικοινωνιακούς όρους, η οποία αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη θωράκισή τους, επιχειρεί να επιρρίψει αυτές αλλού, στιγματίζοντας ανεξαιρέτως το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας για αδράνεια και ανεκτικότητα στις εγκληματικές συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής, όταν μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί αν το κόμμα αυτό αποτελεί εγκληματική οργάνωση, στηριζόμενος στις δικογραφίες που έχουν ούτως ή άλλως εδώ και καιρό υποβληθεί στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία».

Την αντίθεση τους στις μετακινήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει με ανακοίνωση της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που έχει τίτλο τίτλο «Ελληνική Αστυνομία: Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, «η κοινή λογική του μέσου ανθρώπου υποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατόν εν μια νυκτί να "καθαιρείς", να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός Οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Εάν υπάρχουν αθέατα σημεία επιβάλλεται να φωτιστούν διότι διαφορετικά αφενός θυματοποιείται το Σώμα και οι Αστυνομικοί - για άλλη μια φορά - αφετέρου καταδεικνύεται επικοινωνιακή σκοπιμότητα».

Σημειώνουν ακόμη ότι «αίφνης, ο Έλληνας Αστυνομικός δέχεται επί δικαίων και αδίκων μια ενορχηστρωμένη, επικοινωνιακή επίθεση που έτσι όπως εκτυλίσσεται δεν αποκλείεται να τον καταστήσει "ένοχο" ακόμα και για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής... Αίφνης, η Ηγεσία, πολιτική και φυσική, ανακάλυψαν τη "Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ." και έδωσαν εντολή να πέσει βαρύς ο πέλεκυς... Η απομάκρυνση Αστυνομικών με νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την
αποστολή της Αστυνομίας, γίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών εντός του Σώματος και όχι δια καρατομήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger