Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάσα για την Σκόπελο Μέχρι 40 άτοκες δόσεις για οφειλές στη ΔΕΗ


Μέχρι και 40 άτοκες δόσεις προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ για οφειλές ευάλωτων οικιακών καταναλωτών. Σύμφωνα με το Ελεύθερο Τύπο το πρόγραμμα αφορά, σε πρώτη φάση, όλους τους συνεπείς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Οι βαθμοί "συνέπειας" του καταναλωτή είναι:
1ος βαθμός: Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
2ος βαθμός: Συνεπείς με πληρωμές και διακανονισμούς
3ος βαθμός: Περισσότερες από μίας ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή μια αθέτηση διακανονισμού

4ος βαθμός: Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
5ος βαθμός: Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους
6ος βαθμός: Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή η και ρευματοκλοπή
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες "συνέπειας" 1, 2 και 3 παρέχεται η δυνατότητα η κάθε δόση να μην ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού, χωρίς το έκτακτο τέλος ακινήτων ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ).
Για παράδειγμα ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία "συνέπειας" 1, 2 ή 3 και οφείλει 2.000 ευρώ και μέσο μηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ, χωρίς ΕΕΤΑ, θα μπορεί να πληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.
Για τους ευάλωτους καταναλωτές με "συνέπεια" 4ου ή 5ου βαθμού θα ισχύει διακανονισμός με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες διμηνιαίες δόσεις ή προκαταβολή 20% συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger