Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Άλλο η Βαλένθια κόουτς, άλλο η Καλλονή

O Xριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο blog του για την εικόνα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα, την έλλειψη φιλοσοφίας και ταυτότητας και τις ευθύνες του Ισπανού για την ομάδα... Ζαρντίμ!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικαιολογίες για την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στα φιλικά με Λίβερπουλ, Βαλένθια (για την εμφάνιση στο πρώτο μέρος) αλλά και Χόφενχαιμ, Σαντχάουζεν. Μπορούσε να σταθεί στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας, μπορούσε να κάνει λόγο για αγώνες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, σε ότι αφορά τις αναμετρήσεις με «κόκκινους» και «νυχτερίδες».
Είναι όμως πασιφανές ότι για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Καλλονή, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν λόγοι στους οποίους να «χτίσει» ο προπονητής μιαν εξήγηση για την απόδοση της ομάδας του Πειραιά.
Ο Ολυμπιακός έχει καλό ρόστερ, έχει καλούς παίκτες, έκανε καλές μεταγραφές αλλά η εικόνα που είχε στο χθεσινό ματς, θύμισε την περσινή ομάδα του Ζαρντίμ. Και πέρυσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε δυσκολευτεί απέναντι στη νεοφώτιστη Βέροια και είχε πάρει την εκτός έδρας νίκη με 2-1. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» όμως δε θέλουν να…τρίβουν τα μάτια τους όπως πέρυσι.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ο προπονητής οφείλει να βρει λύση. Η ομάδα την οποία δουλεύει ενάμιση μήνα δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει φιλοσοφία στο παιχνίδι της και αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του προπονητή. Αν ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο χρόνος που βρίσκεται στον πάγκο του συλλόγου είναι λίγος, τότε κάνει μεγάλο λάθος. Από πέρυσι τον Γενάρη και μέχρι το τέλος της σεζόν δεν μπόρεσε να δώσει κάτι στο στυλ της ομάδας. Δεν μπόρεσε ν' αλλάξει το παραμικρό. Φέτος διακρίνει κάποιος από τα φιλικά και το πρώτο επίσημο ματς, ότι ο προπονητής δεν έχει μπορέσει να βάλει τη «σφραγίδα» του.
Ο Μίτσελ είναι ο απόλυτος άρχοντας (ο ίδιος άλλωστε δήλωσε ότι υιοθετήθηκαν οι επιλογές του σε ποσοστό 95%) και αυτός είναι που καλείται να δώσει κι εξηγήσεις για την εικόνα του Ολυμπιακού. Με λίγα λόγια και χωρίς πολλά πολλά σχόλια, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν χθες μια ομάδα που επικρατούσε αναρχία στον τρόπο παιχνιδιού της.
Ήταν μια ομάδα που ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος (σε σύγκριση με το κακό πρώτο ημίχρονο) λόγω της παρουσίας του Χολέμπας από τα αριστερά και της αλλαγής του Φετφατζίδη. Αυτό είναι λοιπόν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό; Να ανεβάζει ταχύτητα αν κάποιος παίκτης του βρεθεί σε καλή βραδιά και πάρει ατομικές προσπάθειες;
Οι πρωταθλητές έχουν καλό ρόστερ και αν έγινε μεγάλη κουβέντα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας στα δύσκολα φιλικά, τότε αξίζει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση για την έλλειψη δημιουργίας στο παιχνίδι των πειραιωτών. Γιατί όταν είσαι προπονητής του Ολυμπιακού και λες στη συνέντευξη Τύπου ότι η Καλλονή έπαιξε πολύ κλειστά, τότε μάλλον δεν πρέπει να έχεις καταλάβει ότι σχεδόν όλες οι ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα έτσι θα σ' αντιμετωπίσουν. Τέτοιες άμυνες θα βρεις απέναντι σου, αλλά είναι στο δικό σου χέρι να βρεις τη λύση για να μην «μπλοκάρεις».
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μίτσελ έχει την απόλυτη ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός και αν δε βρει λύσεις θα ξαναβρεθεί στη δύσκολη θέση που ήταν πριν από το φιλικό με την Άντερλεχτ.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger