Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ελπίζει με αιτία ο ΠΑΟΚ...

Διαβάστε που στηρίζουν την αισιοδοξία τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ότι η πιθανή τιμωρία της Μέταλιστ θα φέρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα πλέι οφ του Champions League.
Αποφεύγουν τις δημόσιες αναφορές στο θέμα της εκδίκασης της υπόθεσης της Μέταλιστ και της πιθανής τιμωρίας της από την Επιτροπή Εφέσεων της UEFA, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γιατί δεν θέλουν η ομάδα τους να χάσει την συγκέντρωση της στην αυριανή ρεβάνς με την ουκρανική ομάδα.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούνται διεξοδικά με το θέμα και δεν κάνουν τις δικές τους αναλύσεις μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί Τρίτη και 13 Αυγούστου.
Κόντρα στο... γρουσούζικο χαρακτήρα της μέρας, στο "Δικέφαλο" εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους μπορεί να βρεθεί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το γιατί εξηγείται από τα παρακάτω:

-Η UEFA στο σκεπτικό που την οδήγησε να εκδικάσει την υπόθεση, ουσιαστικά εκτιμά ότι η συμμετοχή της Μέταλιστ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση φέτος, είναι αντικανονική.
-Υιοθετώντας τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έστειλε απευθείας την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων, ουσιαστικά, δικαιώνει τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία υπέβαλλε σχετικό αίτημα στην UEFA.
-Στην πολύ πιθανή, έως σχεδόν βέβαιη, περίπτωση που τιμωρηθεί η Μέταλιστ η UEFΑ έχει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η μία επιλογή της είναι να κριθεί πρόκριση άνευ αγώνων στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ (επιλέγοντας να περάσει στη φάση των ομίλων η ομάδα που θα κληρωθεί με την ομάδα του Χάρκοβο) και η άλλη να γίνει κάτι ανάλογο στο Γιουρόπα Λιγκ (προωθώντας τον ΠΑΟΚ στη θέση της Μέταλιστ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο αντίπαλος που θα κληρωθεί με το “δικέφαλο” στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα πάει απευθείας στους ομίλους).
Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι και λόγω του πολύ ισχυρού τηλεοπτικού συμβολαίου που υπάρχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, η UEFΑ δεν θα επιλέξει τη λύση της μη διεξαγωγής-και άρα μη τηλεοπτικής μετάδοσης-δύο παιχνιδιών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που αυτόματα μεταφράζεται σε σημαντική απώλεια εσόδων.
Προσθέστε στα παραπάνω και την υπόθεση του αποκλεισμού του Ολυμπιακού Βόλου πριν δύο χρόνια από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όταν έδωσε τη θέση του στη Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο την οποία είχε αποκλείσει και μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν.
Αυτό που επιθυμούν να δουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι να γίνει η κλήρωση την Παρασκευή με το... διαζευτικό Μέταλιστ ή ΠΑΟΚ, σε περίπτωση, βέβαια, που αγωνιστικά προκριθούν Ουκρανοί.
Σημειώνεται, τέλος, πώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να καταθέσουν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Μέταλιστ πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger