Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Η στυγνή αστική δικτατορία στην πρίζα!

Το κράτος, από κοινού με τους δανειστές του, μετατρέπει μια αναγκαία για την επιβίωση κοινωνική υποδομή σε επιχείρηση προς εκμετάλλευση των κεφαλαιούχων. Μέσω των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει μετατρέψει την συνείδηση του λαού ώστε τα κοινά και τα δημόσια να γίνονται κρατική περιουσία και να ιδιωτικοποιούνται
13897982_ev_gk_deh_logariasmoi8.limghandler.jpg
Mε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας Η ΣΤΥΓΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ! Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί το κράτος, υπογράφοντας, χθες (24/7), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια ο οργανισμός και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος του από το δημόσιο στο ιδιωτικό συμφέρον (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).


Το κράτος, από κοινού με τους δανειστές του, μετατρέπει μια αναγκαία για την επιβίωση κοινωνική υποδομή σε επιχείρηση προς εκμετάλλευση των κεφαλαιούχων. Μέσω των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει μετατρέψει την συνείδηση του λαού ώστε τα κοινά και τα δημόσια να γίνονται κρατική περιουσία και να ιδιωτικοποιούνται.

Η πραξικοπηματική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα και θα οδηγήσει έως τα μέσα του 2014 στην πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που θα είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη την απόσυρση παλαιών μονάδων, αλλά και νέων μονάδων, θα έχει αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, του παραγωγικού μείγματος και της πελατειακής βάσης της νέας εταιρείας. Η προετοιμασία και οι επαφές με επενδυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2014 και η εκτέλεση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 1ου τρίμηνου του 2015.

Το κράτος, με την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, ολοκληρώνει το σχέδιο για τη διάλυση της ΔΕΗ ώστε η εξάρτιση για τα αναγκαία αγαθά επιβίωσης να εμπορευματοποιούνται και να βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών. Παράλληλες είναι και οι ενέργειες στο θέμα του νερού. Η απόφαση αυτή συνιστά έγκλημα που, αν γίνει πράξη, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο βιωτικό επίπεδο, στην όποια δυνατότητα κοινωνικής αυτονομίας και αυτοδιεύθυνσης, στην ντόπια παραγωγή, θα υπονομεύσει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και θα στερήσει τον λαό από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την εφαρμογή αυτονομίας και αντιμετώπισης της όποιας κρίσης δημιούργησε το κράτος για την ολική υποταγή μας.

Το κράτος δεν θα πρέπει να βρει καμιά κοινωνική ή πολιτική νομιμοποίηση για το ξεπούλημα των κοινών και την υποχρεωτική εξάρτιση μας σε ιδιώτες. Το ταξικό κοινωνικό κίνημα θα νικήσει! Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Σωματεία, Συνελεύσεις, Κοινωνικοί Αγώνες, Πολιτικές Ομάδες, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα για την Απελευθέρωση και την Αυτονομία

Κοινοί Αγώνες Εργαζομένων - Ανέργων - Ντόπιων – Μεταναστών

Να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης, αγώνα, αντεπίθεσης, και αυτονομίας που θα ανατρέψει τα σχέδια για τη διάλυση και το ξεπούλημα της γης και της ζωής μας και θα μας οδηγήσει στην συλλογική απελευθέρωση και αυτοδιεύθυνση

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές εργαζόμενους της ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΕΥΔΑΠ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αναρχοκομμουνιστική Ομάδα Combatientes Descalzos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου