Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το εμφύλιο αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο, με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να συντονίζει διπλωματικές (έως ανύπαρκτες) ενέργειες από τη Σκόπελο.


Φάλαγγα μυρμηγκιών

      Του Πέτρου Μανταίου

Είπα ν’ ακούσω τον πρωθυπουργό και να επανακάμψω στην εργασία σήμερα, 19 Αυγούστου, μαζί με τους υπουργούς. Ετσι κι αλλιώς, σκέφτηκα, ακούσω δεν ακούσω τον κ. Σαμαρά, αυτός θα κάνει τα δικά του κι εγώ θα διατηρήσω τις απόψεις μου στην κατάψυξη ή σε κάποια μυοβριθή αποθήκη να τις τραγανίσουν τα ποντίκια. Το θέμα είναι αν οι υπουργοί άκουσαν τον πρωθυπουργό και τις προ διακοπών εκκλήσεις του για φουλ μηχανές από σήμερα. Καθώς γεγονότα, υποχρεώσεις και δανειστών απαιτήσεις τρέχουν του σκοτωμού. Τελευταία μάλιστα υποχρεώσεις και απαιτήσεις προηγούνται των γεγονότων που και τα προκαθορίζουν, εις βάρος των πάσης φύσεως δικαιωμάτων, τα οποία τείνουν προς εξαφάνιση.


Φαίνεται πάντως ότι οι υπουργοί δεν πέρασαν επιτυχώς το ενδιάμεσο πρωθυπουργικό τεστ να μην κατεβάσει ρολά το κατάστημα τον Δεκαπενταύγουστο και να παραμείνει ένα πορτάκι ανοιχτό για τα έκτακτα εσωτερικού και εξωτερικού. Που έλαχε να ’ναι: Το εμφύλιο αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο, με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να συντονίζει διπλωματικές (έως ανύπαρκτες) ενέργειες από τη Σκόπελο. Η διακοπή ηλεκτροδότησης επί σειρά ημερών στη Σαντορίνη∙ από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, σε εποχή που ο τουρισμός είναι η μεγάλη μας προσδοκία. Ο θάνατος –κάτι σαν ηθική δολοφονία– του δεκαεννιάχρονου σπουδαστή Θανάση Καναούτη με υπαίτιο ελεγκτή εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ. Οι πιο ακραίες περιπτώσεις απουσίας έγκαιρης κυβερνητικής μέριμνας.

Χάζευα στην εξοχή μια διπλής κατεύθυνσης φάλαγγα μυρμηγκιών στην πυρετώδη προετοιμασία τους για τον χειμώνα. Δέκα μέτρα αμέτρητα μυρμήγκια, ανά τετράδες αντίθετες, το όλον οκτώ ρεύματα, να τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα χωρίς να μπλέκεται το ένα στα πόδια του άλλου και χωρίς την ελάχιστη εκτροπή της κάθε κατεύθυνσης προς την αντίθετη. Το ένα εκατοστό, σκέφτηκα, δράσης, συντονισμού και φιλότιμου των μυρμηγκιών να διέθεταν οι υπουργοί μας, τώρα θα μιλούσαμε για κοινωνία ακμάζουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger