Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σύνδρομο Μαρίας Αντουανέτας στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δωρεάν πολυτελή μετακίνηση ΜΟΝΟ για πλούσιους και υπουργούς-ΔΩΡΕΑΝ ΜΜΕ για βουλευτές
 
Αναρωτιέται ο αρθρογράφος για το αν
«Μπορεί ένας υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης του 2013 να ταξιδέψει με πλοίο της γραμμής από τις Κυκλάδες;
Όχι είναι η απάντηση! Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναχώρησε από τη Τήνο με σκάφος του Λιμενικού όταν λίγα λεπτά αργότερα από το νησί απέπλεε κανονικά το πλοίο της γραμμής! Λαϊκισμός θα σπεύσουν να πουν κάποιοι, όπως έλεγαν τα “καλά τα χρόνια”. Όχι δεν είναι λαϊκισμός.
Κι αν έπρεπε τέλος πάντων να επιστρέψει με “ασφάλεια” ο όποιος υπουργός γιατί δεν επέστρεφε μ΄ ένα από τα πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο νησί όπως γινόταν επίσης “τα καλά τα χρόνια”. Και γιατί έπρεπε να “επιστρατευθεί” σκάφος του Λιμενικού για την μεταφορά του;
 
Στην Ελλάδα που 18χρονοι σκοτώνονται για να αποφύγουν την ντροπή για ένα εισιτήριο που δεν είχαν να αγοράσουν στο τρόλεϊ αυτά τα θέματα πια δεν είναι “λαϊκισμός”. Είναι η πραγματικότητα στην οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε. Και οι υπουργοί».
Στα παραπάνω αυτά ερωτήματα που αφορούν το Βρούτση, Υπουργό Απολύσεων-Ανεργίας-εξαφάνισης Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων έχει απαντήσει ήδη ο Μπουμπούκος. Πριν αναλάβει το υπουργείο Υγείας για να κλείσει νοσοκομεία, να απολύσει χιλιάδες υγειονομικό-νοσηλευτικό προσωπικό και να συνδράμει στην αύξηση των κερδών των εμπόρων της υγείας, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή:    
 
«Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία!».
Δηλαδή Αστική Δημοκρατία είναι η διαιώνιση των προνομίων, του πλούτου και της εξουσίας τους...
Και ενώ λοιπόν τα σκάφη του Λιμενικού ή τα ελικόπτερα του Στρατού πρέπει να μεταφέρουν τους υπουργούς γιατί «έτσι αρμόζει στο αξίωμα τους», όπως υποστηρίζουν με σθένος αυτοί που επίσης υπερασπίζουν τα προνόμια τους –οι ίδιοι που  έσπρωξαν τον εργαζόμενο λαό μας στην Χρεωκοπία  και τώρα μας πετούν στη δουλεία «για να μας σώσουν»- αποκαλύπτεται ότι μόνο Πολιτικοί και Πλούσιοι απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Όπως γράφει ο Πέτρος Κατσάκος «ο ΟΑΣΑ προσφέρει ατέλεια σε όλους τους βουλευτές για μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μεταφοράς της Πρωτεύουσας. Αυτό δηλαδή που οι κανονισμοί στερούν από άνεργους, μαθητές και άπορους ο ΟΑΣΑ το προσφέρει σε βουλευτές και ευρωβουλευτές δίνοντάς τους το δικαίωμα σε δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα αστικά μέσα. Μία βουλευτική ατέλεια που ο πολύς Άδωνις Γεωργιάδης δεν καταδέχεται να χρησιμοποιήσει για να μην ξεφτιλιστεί όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν ισχύει για χιλιάδες πολίτες που ξεφτιλίζονται καθημερινά αδυνατώντας να πληρώσουν το αντίτιμο του κομίστρου».

Να θυμήσουμε ακόμη την απαίτηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου να κάνει μόνος αυτός, μαζί με τον Α.Σαμαρά χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Ή μήπως το πρόσφατο ταξίδι δεκάδων επιχειρηματιών στην Κίνα, συνοδεία του Α.Σαμαρά, με αδιευκρίνιστο το ποιος κατέβαλε τα έξοδα μετακίνησης τους;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εικόνες της Ελλάδας των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων, των προνομίων αστών πολιτικών και των πλουσίων, του άγριου ταξικού πολέμου που καθυποτάσσει και εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας.

Είναι στιγμιότυπο του καθημερινού εκφασισμού, όπου εκτινάσσονται οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών και των μπάτσων, ώστε για κάποια λιγοστά ευρώ τα μέλη όλων των κατασταλτικών-ελεγκτικών μηχανισμών να καταδιώκουν και να τραμπουκίζουν –στο πλαίσιο του Νόμου και της Τάξης πάντα- τους άνεργους, τους απολυμένους, τους φτωχούς και όλους τους δυστυχισμένους, Έλληνες και μετανάστες, υπηρετώντας τους πλούσιους και τους πολιτικούς τους υπηρέτες, διαιωνίζοντας την άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση μας.

Είναι ενδεικτικά τα όσα ομολογούνται μετά τη δολοφονία του 19χρονου άνεργου και πάμφτωχου παλικαριού στο τρόλει της ντροπής, που αποκαλύπτουν το γιατί της καφρίλας των ελεγκτών: «Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνονται Σύμβουλο της ΟΣΥ, οι εθελοντές ελεγκτές πληρώνονται το 50% των προστίμων που έχουν βεβαιώσει όταν αυτά εισπραχθούν».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «Η διοίκηση, δηλαδή το κράτος, με το ένα χέρι μείωνε τους μισθούς των εργαζόμενων και με το άλλο τους πρόσφερε τη δυνατότητα να μειώσουν τη μείωση (ή και να την ξεπεράσουν), μετατρεπόμενοι σε ελεγκτές-κεφαλοκυνηγούς, που στον εκτός βάρδιας χρόνο τους θα κυνηγούν τους «τζαμπατζήδες» και θα πληρώνονται με ποσοστά επί των προστίμων που θα εισπράττουν»!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ας επιστρέψουμε στον Υπουργό Εργασίας Βρούτση, ο οποίος χρησιμοποίησε σκάφος του Λιμενικού και όχι το πλοίο της γραμμής «για την ασφάλεια του».

Γιατί εδώ κρύβεται όλη η ουσία, καθώς οι αστοί πολιτικοί κρύβονται από την κοινωνία. Τη Φοβούνται...

Δε μπορούν να σταθούν απέναντι μας και να αναμετρηθούν με την οργή και αγανάκτηση μας. Που να βρεθεί ο Υπουργός Εργασίας μέσα στο κατάμεστο πλοίο, ανάμεσα σε φυσιολογικούς ανθρώπους που φόρτωσαν φόρους, απέλυσαν, κατάκλεψαν, πέταξαν στο περιθώριο; Πως να μας αντικρύσει;

Αυτοί μόνο στα στημένα πάνελ, στην Τρέμη και στον Οικονομέα ξέρουν αν βγαίνουν... 

Μας αντιμετωπίζουν επομένως ως τρομοκράτες. Με κρατική τρομοκρατία, Επιστρατεύσεις, παρακολουθήσεις...

Ναι αυτοί, που κατήργησαν το αστικό Σύνταγμα,  που στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού καταργούν τον κοινοβουλευτισμό μετατρέποντας τον σε ένα πουκάμισο αδειανό, συγκερντρώνουν στα χέρια των υπουργών τη νομοθετική εξουσία, εφαρμόζοντας επιλεκτικά τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το αν τους βολεύουν.

Όμως έτσι το ίδιο το αστικό σύστημα εξουσίας πολώνει την κοινωνία και θέτει απόλυτα διλήμματα:

Ή Δουλία και αργός θάνατος

Ή Εξέγερση και διεκδίκηση Αξιοπρεπούς Ζωής!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger