Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Νεες Αποκαλυπτικες Μαρτυριες για το θανατο του 19χρονου Θανάση

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα ΜΜΜ.

Image scaled down

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ-  της Μαρίας Λεκάκου


ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ
Ένα 18χρονο παιδί, έφυγε ξαφνικά και άδικα από τη ζωή.

Το μόνο του «αμάρτημα» ήταν η διεκδίκηση του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
Αυτό, του το επέβαλλε το δίκιο της συνείδησής του, ένας νόμος άγραφος, που δεν έχει καμιά σχέση με τα μεσαιωνικά παλιόχαρτα, τα οποία υπογράφουν οι γνωστοί μισάνθρωποι, οι διαχειριστές της εξουσίας.
Την ώρα που το κράτος δωρίζει πρόστιμα και αποζημιώσεις εκατομμυρίων στους μεγαλοεργολάβους των εθνικών μας δρόμων, από το υστέρημα, του πολύπαθου λαού, την ώρα που η ανεργία των νέων έφτασε στο 67% , την ώρα που ψηφίζεται νύχτα στη Βουλή να ανοίξει σκανδαλώδες ρουσφετολογικό παράθυρο για αύξηση συντάξεων βουλευτών και δημάρχων, την ίδια ώρα στα ΜΜΜ εκτυλίσσονται...
απάνθρωπα γεγονότα στα χρόνια της μνημονιακής ανθρωποφαγίας στη χώρα μας.
Και να, έφτασε η στιγμή, που η κοινοβουλευτική δικτατορία, που διαφεντεύει τις ζωές μας, στέλνει στο θάνατο έναν 18χρονο νεαρό, τον Θανάση Καναούτη,  επειδή σήκωσε το ανάστημά του και αρνήθηκε την υποταγή του.
Ένα εισιτήριο, στο τρόλεϊ, 1 ευρώ και κάτι,  αξίζει για δαύτους η ανθρώπινη ζωή.

40% ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥ
  Έβαλε λοιπόν, η διαβόητη χούντα, που έχει καταλάβει το θέατρο της βουλής και κυβερνάει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με προεδρικά διατάγματα, τα πρωτοπαλίκαρά της, το «επίλεκτο σώμα των ελεγκτών» στα ΜΜΜ, για να επιβάλλει τις βουλές της.
Οι ελεγκτές δεν είναι κάποιοι απλοί εργαζόμενοι που «κάνουν τη δουλειά τους». Δεν τους βάλανε σε αυτή τη θέση με το ζόρι, για να αφαιμάσσουν τον επιβάτη, απαιτώντας εισιτήρια και βαριά πρόστιμα από τους φτωχοποιημένους ανέργους, πολύτεκνους και χαμηλοσυνταξιούχους. Ανέλαβαν τη δουλειά του δήμιου με τη θέλησή τους, γιατί απλούστατα είναι πολλά τα λεφτά. Ο ελεγκτής τσεπώνει το 40% του προστίμου που επιβάλλει στον πολίτη, χωρίς καμιά απολύτως τύψη. Δελεαστικό το κίνητρο για ανθρωπάκια τέτοιου ηθικού αναστήματος, προκειμένου να κανιβαλίσουν τους συνανθρώπους τους, σε καιρό μάλιστα άγριας οικονομικής ανέχειας. Δεν υπάρχει πλέον κανένα ελαφρυντικό για αυτού του είδους τους ανθρώπους.

ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Μας έχει κουράσει η γνωστή αναμασημένη δικαιολογία τους, «τη δουλειά μας κάνουμε. Και οι εργολάβοι της ΔΕΗ, που βγαίνουνε παγανιά και κόβουνε το ρεύμα των αναξιοπαθούντων, χωρίς δισταγμό, «τη δουλειά τους κάνουνε». Και η εφορία που κάνει κατασχέσεις σπιτιών, για ασήμαντα χρέη πολιτών, «τη δουλειά της κάνει». Και οι τράπεζες, που από το 2014 σχεδιάζουν μαζί με τα ξένα κερδοσκοπικά κοράκια να σου κλέβουνε το σπίτι και να σε πετάνε στα σκουπίδια, «τη δουλειά τους κάνουνε».
Και οι βουλευτές που ψηφίζουν με κυνισμό κάθε τρεις και λίγο, τα βάρβαρα μέτρα, φτωχοποίησης του 99% , «τη δουλειά τους κάνουνε»
 Ε, όχι! Φτάνει πια αυτό το παραμύθι!
Ας το βουλώσει μια για πάντα, όλος αυτός ο εσμός, η άρχουσα τάξη, μαζί με το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της και τους μπράβους μισθοφόρους της.

ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ...

Οι «αξιότιμοι κύριοι ελεγκτές» αυτή τη φορά φάνηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως, εξαγορασμένοι με τα 30 αργύρια, οδήγησαν στο θάνατο ένα παλικαράκι, μόλις 18 ετών, στο χάραμα της ζωής του.
 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, τέσσερα χρόνια τώρα, αγωνίζεται σθεναρά για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας, στα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Τα αρπαχτικά κάθε είδους, μεγαλοεργολάβοι πολυεθνικές εταιρείες, ΔΕΗ και κράτος, μας ασκούν αμέτρητες διώξεις, ελπίζοντας στην ψυχική μας εξουθένωση.
 Διακαής τους πόθος, να μας κάμψουν το φρόνημα, να γυρίσουμε παραδομένοι στα σπίτια μας. Δεν θέλουν τους ανθρώπους να ασχολούνται με τα κοινά, δεν μας θέλουν να μπερδευόμαστε στα πόδια τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τους λέμε για πολλοστή φορά, ότι χάνουν τον καιρό τους. Η ανθρώπινη ιστορία δεν σταματά, ούτε με μηνύσεις, ούτε με νομικά τερτίπια. Η πάλη των τάξεων είναι πιο δυνατή από τις επιθυμίες οποιουδήποτε υπηρετεί το βάρβαρο αυτό πολιτικό σύστημα των ελεύθερων αγορών και των ανελεύθερων ανθρώπων. Ο λαός, που αποτελεί τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας και παράγει όλο τον πλούτο, οφείλει να δώσει δυναμικό τέλος, σε όλο αυτό το αποκρουστικό σενάριο που γράφεται για αυτόν, χωρίς αυτόν. Εμείς, ως Κίνημα Δεν Πληρώνω το μόνο που μπορούμε να του υποσχεθούμε είναι ότι θα σταθούμε στο πλευρό του, με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε στην ίδια μεριά και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις ράγες της ίδιας κατεύθυνσης. Έτσι πρέπει να γίνει κι έτσι θα γίνει. Η θυσία του 18χρονου αγωνιστή, που πάλεψε με θάρρος κόντρα στο ρεύμα των άδικων νόμων, δεν θα πάει στράφι. Εξάλλου, χαμένος αγώνας, είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ.

 Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 
Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. 
Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα ΜΜΜ. 

Η Μαρία Λεκάκου είναι γιατρός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger