Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Πανελλήνιο αντάμωμα των πολιτικών προσφύγων

Με μαζική συμμετοχή των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ, των απογόνων τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο της Νάουσας η 25η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, που διοργάνωσε η κεντρική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και το παράρτημα Νάουσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στην εκδήλωση μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Από την κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ χαιρέτισε ο γραμματέας της Γρηγόρης Φώτου και από το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Ζαχαρίας Ταχυδρομίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από το πολυμελές χορωδιακό συγκρότημα από την Ουγγαρία «Καρυάτιδες», από το συγκρότημα του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ ποιήματα για τον Κώστα Καβάφη απήγγειλε ο Ηλίας Τσέχος.

Στην ομιλία της, η Θεανώ Καπέτη, αναφέρθηκε - ανάμεσα σε άλλα - στα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που όπως είπε, «ούτε στο όνειρό τους δεν τα έχουν δει οι υποστηρικτές και οι θιασώτες του καπιταλισμού». Σημείωσε πως όσοι έζησαν στις σοσιαλιστικές χώρες ως πολιτικοί πρόσφυγες γνωρίζουν «τι σημαίνει να είναι στο επίκεντρο της κοινωνίας ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Τι σημαίνει να έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Και τόνισε: «Εχετε χρέος, έχουμε χρέος ως Κομμουνιστικό Κόμμα, να πρωτοστατήσουμε ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας που εκτυλίσσεται σε όλες τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης. Κομμουνιστικά κόμματα βρίσκονται στην παρανομία, υπερασπιστές του μαρξισμού - λενινισμού και του σοσιαλισμού κυνηγιούνται και εξοντώνονται, η εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού έχει γίνει επίσημη κρατική πολιτική, η ιστορία ξαναγράφεται από την αρχή για να συκοφαντηθεί η κομμουνιστική ιδεολογία και η πρώτη απόπειρα εφαρμογής της στη ζωή. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να απαντάμε στον αντικομμουνισμό αξιοποιώντας την ίδια την πραγματικότητα, τις κατακτήσεις, υπερασπίζοντας την ιστορική αλήθεια και διαδίδοντάς την ιδιαίτερα στις νέες γενιές που είναι έρμαια από τη μια του κοσμοπολιτισμού και από την άλλη του εθνικισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger