Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Έκρηξη μυστήριο αναστάτωσε το κέντρο της Λάρισας

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Έκρηξη μυστήριο μεγάλης ισχύος και με τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα αναστατώνοντας μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα και ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός ώστε έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.
Οι πρώτες μετά την τρομακτική έκρηξη εικόνες θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη: τοίχοι στην πολυκατοικία κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και τα σπίτια ολόκληρης της περιοχής, κατεστραμένα κουφώματα και αυτοκίνητα από τις γύρω πολυκατοικίες με τους συγκεντρωμένους κατοίκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Ενώ σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη .

Στο σημείο της έκρηξης δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρίας φυσικού αερίου κλήθηκαν να ελέγξουν τα δίκτυά τους προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή σύνδεση της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας.
Αποκλείοντας οι τελευταίοι κάθε περίπτωση σύνδεσης της έκρηξης με τα δίκτυα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και σε συνδυασμό με ερωτηματικά από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών στην αποκλεισθείσα περιοχή έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που συγκεντρώνουν υλικό αναζητώντας μάλιστα πιθανές κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή.  
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας προσήχθη άγνωστος προκειμένου να ερευνηθεί η παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη.
Στο μεταξύ από τους αστυνομικούς και τους περίοικους ειδοποιήθηκαν οι καταστηματάρχες, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές καθώς και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, που έλειπαν για διακοπές, ενώ έκδηλος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία των ενοίκων για τα σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα της πολυκατοικίας ενώ άγνωστη παραμένει η έκταση των καταστροφών στα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο υπόγειο πάρκιγκ του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger