Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΕΡΑΣ!
Ξεκίνησε, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που προκάλεσε εκ νέου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας του νομοσχεδίου. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Π.Λαφαζάνη με τη Ντ.Μπακογιάννη και τον Γ.Μιχελάκη.
«Δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» κατήγγειλε, στην επί της διαδικασίας συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος, όπως και των ορίων της αστικής δημοκρατίας». «Ναι στη σύντμηση, αλλά με ανοικτά αυτιά, γιατί όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν χωρίς διαβούλευση», ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη.
Κατά της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκε και ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Δεν ακολουθούμε διαδικασίες κατεπείγοντος, όπου όλα συζητούνται σε ένα άρθρο. Απλώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου έρχεται πιο κοντά», παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ψηφοφορία επί της διαδικασίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για συντετμημένες διαδικασίες επεξεργασίας του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκε. Στο πλαίσιο της ακρόασης φορών, συμφωνήθηκε να κληθούν, αύριο, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ (μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και των σχολικών φυλάκων), της ΚΕΔΕ, της ΟΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), της ΑΔΕΔΥ (επικουρούμενης από τα προεδρεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της ΟΛΜΕ), της ΠΟΕ-ΔΟΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ.
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πρόταση Στουρνάρα για σύντμηση της διαδικασίας προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. «Μας απειλεί ο συνάδελφος;» διερωτήθηκε αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Η λογοδοσία δεν είναι απειλή, δεν θα την αποφύγετε», απάντησε ο Π. Λαφαζάνης. «Ο τρόπος και το ύφος σας είναι», σχολίασε ο υπουργός.
«Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα και επιφυλασσόμαστε», είπε ο Π. Λαφαζάνης, προκαλώντας την αντίδραση της Ντ. Μπακογιάννη: «Είναι δυνατόν να λέτε ότι οι διαδικασίες της Βουλής είναι παράνομες;». «Πραξικοπηματικές και παράνομες», επέμεινε ο Π. Λαφαζάνης. «Να σοβαρευτείτε», του απάντησε η Ντ. Μπακογιάννη. «Εσείς να σοβαρευτείτε», ανταπάντησε ο Π. Λαφαζάνης.
«Λυπάμαι γι' αυτά που ακούω από την αντιπολίτευση, υπάρχει επαρκέστατος χρόνος», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι «την ουσία των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου την έχουμε ψηφίσει στις αρχές του έτους με τον 4110».
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger