Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Καρδίτσας για την απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Με το νέο πολυνομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας ετοιμάζουν ακόμα χειρότερες μέρες. Αυτό είναι το «φως στο τούνελ», τα «Success Story» και η «έξοδος από τη κρίση» που μας λένε Σαμαράς-Βενιζέλος.
- καταργούν τη μονιμότητα και χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου οδηγούνται στη διαθεσιμότητα-απόλυση. Με απλές υπουργικές αποφάσεις θα μπορούν πλέον να καταργούνται οργανικές θέσεις και εργαζόμενοι του δημοσίου θα αυξάνουν τη λίστα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους. 2.300 σχολικοί φύλακες, 3.500 δημοτικοί υπάλληλοι, 2.000 εκπαιδευτικοί και έπεται συνέχεια… Στόχος δεν είναι απλά η μείωση των δημόσιων υπαλλήλων, όπως λένε, αλλά η ξεθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, η διάλυση ότι απόμεινε από τις δωρεάν κοινωνικές παροχές, η κατεδάφιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Ασφάλισης κλπ
- καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και στο εξής οι μισθοί θα μπορούν να καθορίζονται μόνο από την κυβέρνηση. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί πείνας που ισχύουν σήμερα, ακόμα πιο κάτω από τα 586 € μικτά ή τα 511 € μικτά για τους νέους κάτω από 24 ετών.
- βάζουν νέους φόρους και χαράτσια, νέα φοροληστεία για το λαό, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Καταργούν το αφορολόγητο, αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές (22% από το πρώτο ευρώ), καταργούν φοροαπαλλαγές (ανήλικων τέκνων), μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές κατά 4% κλπ

δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! 
Η κυβέρνηση των ιμπεριαλιστών και του κεφάλαιου κλιμακώνει την επίθεσή της στο λαό. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε «οδικό χάρτη» εξόδου από τη κρίση όπως λένε. Φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, εκποιούν το λαό και τη χώρα για να έχουν τη στήριξη της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Ομπάμα, για να είναι αρεστοί στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, στο κεφάλαιο, στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους.
Με μια πολιτική «Σοκ και Δέος» θέλουν να τελειώνουν με τις λαϊκές αντιστάσεις, να μας «πείσουν» ότι είναι μάταιο να αντιστεκόμαστε, ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Ξέρουν ότι η πίεση στη χύτρα αυξάνεται. Ξέρουν ότι ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου συσσωρεύεται και αναζητεί διέξοδο. Ξέρουν, όπως και στην ΕΡΤ, ότι η λαϊκή αντίσταση, οι αγώνες και η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να πυροδοτήσει τις μεταξύ τους αντιθέσεις, να δημιουργήσει πολιτική κρίση, να ανακόψει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική τους. Ξέρουν ότι μια σπίθα αρκεί…
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Χρόνια τώρα με την πολιτική τους, με τη γραμμή της συναλλαγής και της συνδιαχείρισης, με τις εκλογικίστικες-κοινοβουλευτικές λογικές της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης ευθύνονται για την απομαζικοποίηση των συνδικάτων και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Ακόμα και σήμερα οι απεργίες που εξαγγέλλουν είναι χωρίς στόχο, χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση. Κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, εξαναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις, μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας, χωρίς προοπτική σύγκρουσης με την κυβέρνηση, απλά σαν μια πολιτική διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα.

Όχι αυταπάτες εκλογικές - στους δρόμους θα γίνουν οι ανατροπές!

Κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος, παρά την άσχημη κατάσταση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, παρά τους συσχετισμούς που εξακολουθούν να είναι αρνητικοί, ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ! Ας μην περιμένουμε τις επόμενες εκλογές. Τίποτα δεν κερδίζουμε με την αναμονή και τις αυταπάτες. Ας ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγώνων. Ας ξαναοργανώσουμε την πάλη μας. Ας τους αιφνιδιάσουμε εμείς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας.

Κοινός αγώνας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα 
  • Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο – καμιά διαθεσιμότητα – καμιά απόλυση – κάτω τα χέρια απ’ τις Συμβάσεις
  • Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική
  • Για να φύγουν τρόικες, Μνημόνια και ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας.
  • Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
Τρίτη 16 Ιούλη: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10 το πρωί

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

πηγή: αριστερά στη Καρδίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger