Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αυριανή απεργία




Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και το νέο μνημόνιο δεν θα περάσουν!

Ολοι στους δρόμους


H κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνη­σης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και οι λυσσαλέες προσπάθειες του σάπιου κα­τεστημένου του δικομματισμού – με την ετοιμόρ­ροπη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – για τη διάσωση των μνημονίων και των συμφερόντων που κρύ­βονται πίσω από αυτά, σήμαναν έναν νέο γύρο μνημονιακής επίθεσης, με αιχμή του δόρατος τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε το δρόμο για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλή­λων, καταργήσεις φορέων και οργανισμών και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγα­θών. Άνοιξε το δρόμο για το νέο μνημόνιο, που «απελευθερώνει» τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταργεί κάθε έννοια συλλογι­κής διαπραγμάτευσης. Με απλή υπουργική από­φαση θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός! Είναι μια πολιτική, που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς του «αποφασίσαμε και διατάζουμε» κάνοντας πλάτες στα νέα και παλιά τζάκια της διαπλοκής και των τοκογλύφων δανειστών.
Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, σειρά πή­ραν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην παιδεία, με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομι­κούς να μπαίνουν μαζικά σε διαθεσιμότητα. Και ετοιμάζουν περαιτέρω «σφαγή» εργαζομένων στην υγεία και στην παιδεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία του δημόσιου τομέα, ενώ επίκειται νέα, αγριότατη φοροεπιδρομή και άρση της προστασίας για την πρώτη κατοικία.

Η πολιτική των μαζικών απολύσεων, της φο­ρολεηλασίας, του πλειστηριασμού των πρώτων κατοικιών, της διάλυσης δημοσίων φορέων και οργανισμών, της κατεδάφισης κάθε έννοιας εργα­τικού δικαίου με το νέο μνημόνιο, εγκαινιάζει μια νέα αντιδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, που άνοιξε με τις επιστρατεύσεις των αγώνων, την ποινικοποίηση των απεργιών, τις διώξεις συν­δικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη βία και την καταστολή, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Τα δικομματικά «συνεταιράκια» στο όνομα δή­θεν της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα, ανοίγουν μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, χα­ρίζοντάς τους ουσιαστικά τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Ονομάζουν εξυγίανση το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προ­ετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της τρόικας.
Σήμερα κλείνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόρα­ση και καταργούν την τεχνική εκπαίδευση, απο­λύουν εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς, αύριο σειρά έχει ένα δημόσιο σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκο­μείο και δεκάδες δημόσιες επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Με την επιβολή του «Δόγματος του Σοκ» επι­βάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, σε μια κατεστραμμένη κοινωνία από την ανεργία και τη μαζική φτωχοποίηση.
Σπέρνουν την διαίρεση και την διχόνοια στους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής, πιστεύο­ντας ότι έτσι, θα αποτρέψουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας και θα επιβάλλουν ένα καθεστώς δου­λείας με ηττημένους τους εργαζόμενους.
Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εκπαιδευτικοί ή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Στόχος, είμαστε όλοι εμείς. Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαι­ώματα και ελευθερίες.
Δείχνουν αποφασισμένοι και σκληροί, ζουν όμως όλο το 24ωρο με τον φόβο και την αγωνία, πότε και πως θα αντιδράσουμε.
Η Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την Τρίτη  16 Ιουλίου πρέπει να σημάνει πανστρατιά σε όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να  αποτελέσει την αφετηρία ενός διαρκούς και κλιμακούμενου αγώνα με στόχο την ανατροπή.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε, πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν κατα­στρέψουν τις ζωές όλων μας.


Όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 9.30 το πρωί

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε


Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger