Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



        
Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ Μεϊκόπουλος, σχετικά με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
Τα προβλήματα στους Δήμους της χώρας δεν δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μετά τα μνημόνια και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα εξουσίας στα πλαίσια της “μνημονιακής” πολιτικής. Είναι παλιά και χρόνια. Ήδη πριν τα μνημόνια το κράτος χρωστούσε στους Δήμους 9 δις.€ και η τότε ΚΕΔΚΕ (στην οποία συμμετείχαν και Δήμαρχοι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν τα διεκδίκησε και στην ουσία τα χάρισε. Συνεπώς η πολιτική που πλήττει το θεσμό της Τ.Α., με σκοπό να μετατραπεί σε απλό διεκπεραιωτή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι παλιά και υπήρξε στόχος του συστήματος.
Η σκληρή εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για όλο τον Ελληνικό λαό ΔΕΝ απαλλάσσει τη Δημοτική αρχή κάθε τόπου από τις ευθύνες που της αναλογούν για την κατάντια του Δήμου της ΟΣΟ  η Δημοτική αρχή κινείται στα πλαίσια της γενικότερης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής και την υλοποιεί, χωρίς αντίσταση (βασιλικότερη του βασιλέως κάποιες φορές) έχει τεράστιες ευθύνες. ΕΤΣΙ τεράστιες είναι και οι ευθύνες  της δικής μας δημοτικής αρχής, γιατί δε διεκδίκησε ποτέ τίποτε απολύτως και δεν έδειξε καμία διάθεση σύγκρουσης με την εκάστοτε κυβέρνηση.  ΔΕΝ  τόλμησε μάλιστα να καταδικάσει ΟΥΤΕ τα χαράτσια (που καταδίκασαν πολλοί Δήμοι της χώρας).

Δε βγήκε μπροστά και αγωνιστικά όταν υποβαθμίζονταν βασικά αγαθά στο νησί μας (Υγεία- Κ. Υγείας, Παιδεία, απομάκρυνση ΔΟΥ κ.λπ.). Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προτείνει στους συντοπίτες μας στη Γλώσσα να ενεργήσουν, ώστε να φέρουν “ιδιώτη” γιατρό!!!
ΔΕΝ αγωνίστηκε για σωστές, φτηνές και επαρκείς συγκοινωνίες. Οι συναντήσεις, οι επαφές και οι δημόσιες σχέσεις δε λύνουν προβλήματα ούτε φέρνουν αποτελέσματα. Η συνάντηση του Δημάρχου μας με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπόταρη έφερε σαν αποτέλεσμα μόνο ευχές  για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκοπέλου.
Στο σημαντικό θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού αναλώθηκε σε μια γενικότερη τακτική προβολής, ιδιαίτερα δαπανηρή, μια και τα χρήματα που απαιτήθηκαν γι’ αυτήν ήταν ΔΙΠΛΑΣΙΑ από ΟΛΟ  το τεχνικό πρόγραμμα για νέα έργα σε όλο το νησί. Και από την άλλη μεριά επιβάλλει υπέρογκα δημοτικά τέλη για το λαό της Σκοπέλου που υποφέρει  χωρίς παράλληλα να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες  (μια ματιά στα σκουπίδια μας πείθει όλους)
Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο που ακολουθεί – ήδη από την στάση της απέναντι  στον Καλλικράτη. Γι’ αυτό και δεν μας εκπλήσσει καθόλου η τόσο μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει “λάδι” την “ανεξάρτητη” (κατά τα λεγόμενα τους) Δημοτική μας αρχή. Γιατί και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς ίδια. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ένωσης με “καλά”   μονοπώλια και “καλούς” καπιταλιστές. Μια πολιτική που δε θίγει καθόλου την ουσία του συστήματος, όσο  κι αν προσπαθεί να τη ντύσει με αριστερή φρασεολογία».
Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι κρινόμαστε πολιτικά πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό , μια και είναι εντελώς ξεκάθαρο: Ποιοι πραγματικά  συγκρούονται μ’ αυτή την πολιτική που καταστρέφει  το λαό  και ποιοι  συμβιβάζονται στο να τη διαχειριστούν,              γιατί “τάχα” δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο.                                                                                                                                                         
                                                                                                                Σκόπελος 30/6/2013
                                                                                                                ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger