Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γενική συνέλευση για καφετέριες και αναψυκτήρια

Γενική συνέλευση για καφετέριες και αναψυκτήρια
Πρόταση για μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κατά 40% αναμένεται να καταθέσει σύντομα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών καφετεριών - μπάρ, αναψυκτηρίων και καταστημάτων εστίασης.
Ο Σύλλογος αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον κλάδο και τα οποία είναι πιεστικά ως προς την επίλυσή τους στην παρούσα φάση που ο χώρος της εστίασης πλήττεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και φυσικά του Φ.Π.Α. που έχει κυριολεκτικά «στραγγαλίσει» τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές.

Παράλληλα προτείνει  την απαλοιφή αδίκων προστίμων μέσα στην 3ετία της κρίσης και αναμένεται να καταθέσει πρόταση για προσαυξήσεις και παλιές οφειλές αλλά και πρόταση στην τροποποίηση της κανονιστικής με ισονομία (τραπεζοκαθίσματα, τέντες, ομπρέλες, έλεγχος της Δημοτικής Αστυνομίας) και για την καταβολή δόσεων για εξόφληση τελών και αναθεώρηση τοκογλυφικών προστίμων.
Οσον αφορά την ΑΕΠΙ, ο σύλλογος αναμένεται να διεκδικήσει μείωση  50%,  ενώ επίσης θα
καταθέσει  προτάσεις για εκπτωτικές συνεργασίες με τους προμηθευτές, εταιρείες, τεχνικούς, ενώ αναμένονται πρωτοβουλίες και για το Φ.Π.Α. Τέλος θα επιδιωχτούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς, Δήμο και Ο.Λ.Β. καθώς επίσης και με την Αστυνομία για ζητήματα που άπτονται του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger