Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ?ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ?

μας ζαλίσατε  τα αρμίδια για μεγάλη αυξήσει αι σιχτίρ

Γεμίζει τα ταμεία ο τουρισμός
Γεμίζει τα ταμεία ο τουρισμός

Εντυπωσιακή αύξηση στα έσοδα της χώρας από τον εισερχόμενο τουρισμό, η οποία υπερβαίνει σημαντικά την αύξηση των αφίξεων, καταγράφει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Μάιο.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αύριο ξεκινά η συζήτηση για τη μείωση των τιμών στην εστίαση, με τη ΓΣΕΒΕΕ να είναι ήδη επιφυλακτικοί για τα αποτελέσματα της απόφασης στη διαμόρφωση των λιανικών τιμών από 1ης Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου, τον Μάιο φέτος εισέρευσαν στην Ελλάδα 1,04 δισ. ευρώ έναντι 761 εκατ. ευρώ που είχαν εισρεύσει τον περσινό Μάιο. Η ποσοστιαία αύξηση είναι 38,5%. Σημαντική είναι και η αύξηση (15,4%) στο πεντάμηνο από 1,5 δισ. που ήταν στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου πέρσι, διαμορφώθηκαν φέτος στα 1,73 δισ. ευρώ.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών συνολικά παρουσίασε πλεόνασμα τον Μάιο για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο, έστω και οριακό (35,5 εκατ. ευρώ), εξαιτίας και της καλής πορείας του τουρισμού.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου