Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΥΠΟΠΤΕΣ" ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

mevgal2
Ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις «ύποπτες» συμφωνίες με τα εικονικά τιμολόγια της γαλακτοβιομηχανίας, με διάφορα σούπερ μάρκετ. Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες «αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων», οι οποίες οδήγησαν και στην «χειραγώγηση τιμών».
Να υπενθυμιστεί πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ.Τσόγκας, είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τον εντοπισμό από το ΣΔΟΕ «εικονικών» τομολογίων στην κατοχή της γαλακτοβιομηχανίας MEΒΓΑΛ.

Στη συνέχεια, είχε αναθέσει σε πταισματοδίκη τη λήψη καταθέσεων από τα αρμόδια στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας που φέρονται ως ύποπτα για την τέλεση φορολογικών αδικημάτων, που έχουν ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των προϊόντων και την επιβάρυνση των καταναλωτών.
Σύμφωνα με το τότε πόρισμα του ΣΔΟΕ, προέκυψε ότι έξι μεγάλα σούπερ μάρκετ εξέδωσαν 1053 τιμολόγια για την παροχή υπηρεσιών στη ΜΕΒΓΑΛ, συνολικής αξίας 27,6 εκ. ευρώ, για προσυμφωνημένες εκπτώσεις που παρουσιάζονταν ως υπηρεσίες προβολής και προώθησης των προϊόντων την πενταετία 2005- 2009
press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger