Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Φεστιβάλ κινηματογράφου ~ Από νέους στη Σκόπελο με ταινίες μικρού μήκους


Φεστιβάλ κινηματογράφου ~ Από νέους στη Σκόπελο με ταινίες μικρού μήκουςΜε θέμα «Πηλός» συνεχίζονται οι δράσεις του Skopelos International Film Festival For Youth (SIFFY) στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου για 3η χρονιά, με τους διοργανωτές να παρουσιάζουν ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν δέκα ταινίες με περίπου εξήντα φοιτητές που συμμετέχουν όχι μόνο από τη Σκόπελο, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Μια ομάδα εθελοντών έχει εργαστεί όλο το χρόνο για να βοηθήσει στην οργάνωση του σεμιναρίου. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις χρήσεις του πηλού για χρηστικούς και διακοσμητικούς σκοπούς στο νησί της Σκοπέλου.
Κάθε φοιτητής που συμμετέχει στο SIFFY από την Ελλάδα θα παρακολουθεί από τις 27 Ιουλίου - 30 Ιουλίου τετράωρες ενημερωτικές συναντήσεις (από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το παλιό εργαστήριο κεραμικής στο νησί, το εργαστήριο κεραμικής του Νίκου Ρόδιου, το Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Σκοπέλου. Αυτά τα μαθήματα θα διδάσκονται από καθηγητές που ασχολούνται με την τοπική ιστορία και λαογραφία υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Σύρου, ο οποίος έχει μελετήσει και ερευνήσει την ιστορία της Σκοπέλου.
Ως εργασία οι μαθητές θα συγκεντρώσουν προφορικές πληροφορίες από τους γονείς, την οικογένεια ή τους φίλους με αντίστοιχο ερωτηματολόγιο γύρω από τα πήλινα αντικείμενα και τις χρήσεις τους.
Οι προφορικές ιστορίες και το υλικό από τις επισκέψεις και τα ερωτηματολόγια, θα εμπνεύσουν τα παιδιά ώστε να φτιάξουν το σενάριο για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανό αυτό το φεστιβάλ, ώστε να μπορεί να δώσει στους μαθητές μια μικρή εκπαίδευση για την τέχνη του κινηματογράφου, καθώς και να ενισχύσει, επίσης την αυτοεκτίμησή τους τις δεξιότητές τους και, ενδεχομένως, θα τους επιτρέψει να έχουν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή.
Η χρηματοδότηση για το 2013 ήταν κυρίως αποτέλεσμα ατομικών δωρεών μέσω μιας εκστρατείας Kickstarter, υπό την ηγεσία του Ιδρύματος Τεχνών Σκοπέλου, www.skopartfoundation.org . Επίσης θα χρηματοδοτείται από την Hellenic Seaways και από γενναιόδωρους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από το νησί.    Ως μέρος του SIFFY 2012, τρεις μαθητές κλήθηκαν να επισκεφθούν τη Σεούλ στην Κορέα, υπό τη συνοδεία της καθηγήτριας κ. Ελευθερίας Παπαθανασίου για να συμμετάσχουν στο Dong-Ah Media και το φεστιβάλ Κινηματογράφου Τεχνών από τις 21 μέχρι τις 29 Ιουλίου 2013.  Αυτό είναι ένα παράδειγμα των ευκαιριών που βρίσκονται μπροστά στους μαθητές.
Μπορείτε να δείτε μία από τις βραβευμένες ταινίες του SIFFY 2012 στη διεύθυνση http://vimeo.com/48310047. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://skopelossiffy.wordpress.com ή επικοινωνήστε με την κυρία Jill Somer στο info@skopart.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger