Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πέθανε στο δρόμο, χωρίς βοήθεια…

Πέθανε στο δρόμο, χωρίς βοήθεια…Το ΕΚΑΒ Βόλου εκπέμπει ακατάπαυστα, τους τελευταίους μήνες, σήμα κινδύνου για ανθρώπινες ζωές από την αποδυνάμωση σε οδηγούς ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, με την ευθύνη της διακομιδής επειγόντων περιστατικών –χωρίς καμία σκέψη για τη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανυθεί, αλλά και του χρόνου που κυλά αδίστακτα για έναν ασθενή και τους συγγενείς του- να έχει μετακυληθεί στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Φαίνεται, όμως, ότι ο κώδωνας του κινδύνου χτυπά για βαρήκοους… Δυστυχώς, η προειδοποίηση του ΕΚΑΒ ότι εξαιτίας των ελλείψεων άνθρωποι κινδυνεύουν να χαθούν επαληθεύτηκε. Ενας 65χρονος, ενώ βρίσκονταν χθες στο λιμανάκι του Αη-Γιάννη Πηλίου αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Το ΕΚΑΒ, όταν δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 13:52μμ ενημερώνονταν ότι ο 65χρονος είχε ακόμη τις αισθήσεις του.

Η μονάδα του ΕΚΑΒ και μάλιστα εκείνη που βρίσκονταν σε ετοιμότητα στα Καλά Νερά –όπως συμβαίνει τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου- κινήθηκε αστραπιαία για τον Αη-Γιάννη. Ηταν αδύνατο να αφιχθεί, όμως, νωρίτερα από τις 3μμ. Ο 65χρονος, μετά από αναμονή 70 λεπτών, είχε εκπνεύσει…
Τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας σε Ζαγορά και Αργαλαστή ήταν το χθεσινό πρωινό σε ακινησία. Μία από τις πολλές ημέρες του μήνα που οι βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων μένουν ακάλυπτες, εξαιτίας της δραματικής έλλειψης προσωπικού.
Ο 65χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Βόλου νεκρός, παράμεινε αβοήθητος και άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο, μπροστά στα σοκαρισμένα βλέμματα κατοίκων της περιοχής και παραθεριστών, που αισθάνθηκαν την αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές.
Την έρευνα για τα αίτια πρόκλησης του θανάτου του άτυχου άντρα ανέλαβε η Αστυνομία, ενώ στο πλαίσιο της παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.
Κανείς, προς το παρόν, και πριν την ολοκλήρωση της προανάκρισης δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν η κατάληξη του 65χρονου θα είχε αποτραπεί στην περίπτωση που το ασθενοφόρο ξεκινούσε από Κ.Υ. Ζαγοράς. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι εάν υπήρχε οδηγός και ήταν σε ετοιμότητα κίνησης θα έφτανε στο συμβάν σε περίπου 20 λεπτά της ώρας και όχι σε 70!
ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger