Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εγιναν 51 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 51 άτομα συνελήφθησαν χθες στην Καλαμαριά, μετά από συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη, που ακολούθησαν το φιλικό ΠΑΟΚ- Απόλλωνα.
Εγιναν 51 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 51 άτομα (εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί) ηλικίας από 14 ως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Στάσης», «Διατάραξης Κοινής Ειρήνης», «Επικίνδυνων σωματικών βλαβών» τετελεσμένων και σε απόπειρα, Νομού «Περί Οπλών» και «Αντίστασης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες 21χρονος, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πόντου και Πασσαλίδη στη Καλαμαριά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εξωτερικά από Σύνδεσμο Φιλάθλων ομάδας της Θεσσαλονίκης, με χρήση σωματικής βίας, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Επίσης ανωτέρω ομάδα ατόμων από τον εξώστη του δευτέρου ορόφου της οικοδομής που στεγάζεται ο ανωτέρω σύνδεσμος, εκσφενδόνιζαν γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα κατά διερχομένων πολιτών και οχημάτων που έκριναν ότι είναι φίλαθλοι αντιπάλων ομάδων.
Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν στον εξώστη του ανωτέρω συνδέσμου και την ταράτσα της οικοδομής,. Ειδικότερα, τα άτομα αυτά από κοινού και με ενωμένες δυνάμεις, εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα όπως, πέτρες, ξύλα, τούβλα, γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις (4) αστυνομικοί.
Στη συνεχεία παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στους χώρους των γραφείων του εν λόγω συνδέσμου καθώς και έλεγχοι σε άτομα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερθέντων πενήντα ένα (51) ατόμων, που συμμετείχαν στις παραπάνω ενέργειες. Ακόμη βρεθήκαν και κατασχεθήκαν:
  • Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα,
  • Ένα (1) μαχαίρι,
  • Δύο ναυτικά καπνογόνα και
  • Επτά (7) ναυτικές φωτοβολίδες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger