Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΑΣ-Ο.Τ.Α.: "TΣυνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων"

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ στην οποία καταγγέλλει το εργοδοτικό προεδρείο της και μερίδα ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση
«Συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων το εργοδοτικό προεδρείο του συλλόγου μας. Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ - Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με αγκαλιά τη δημοτική αρχή λειτουργώντας ως ενιαία παράταξη, αυτή τη φορά  επέλεξαν, με την καθοδήγηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να μετατρέψουν την ετήσια απολογιστική συνέλευση σε ενημερωτική συγκέντρωση. 
Με δήθεν αφέλεια διαπίστωσαν ότι  ο ασφυκτικά γεμάτος χώρος του πολιτιστικού κέντρου Ν. Ιωνίας που οι ίδιοι επέλεξαν για να «ακυρώσουν» εξαρχής τη Γενική Συνέλευση, ήταν μικρός για γενική συνέλευση.
Από την άλλη οι 240 εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην αρχή ήταν …λίγοι για γενική συνέλευση σε σχέση με τους 283 που χρειάζονταν (κι ενώ συνάδελφοι συνέχιζαν να έρχονται), πιάνοντας το “γράμμα του νόμου του καταστατικού”.

Το εργοδοτικό προεδρείο, έχοντας ως μοναδικό σχέδιο δράσης την υποταγή και τον συμβιβασμό στο αντεργατικό πακέτο κυβερνήσεων, δημοτικών αρχών, και μεγαλοιδιωτών, δηλαδή των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και καταργήσεων των υπηρεσιών των δήμων,  στην ουσία φοβούνται την καταψήφιση του ετήσιου διοικητικού και οικονομικού απολογισμού τους. 
Γι αυτό κι επέλεξαν, στην ίδια γραμμή πλεύσης  με τα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΑ (Σουλούκος - Γιαλαμάς), να προβάλουν σε παγκόσμια πρώτη στο Βόλο το dvd της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις  που προβάλλεται σήμερα πανελλαδικά στην Αθήνα.  «Ακομμάτιστοι» και «υπεράνω κομμάτων» όπως είπαν, αλλά ρίχνοντας  τη γνωστή και καθόλου «ακομμάτιστη» λάσπη στο ΠΑΜΕ, προσπάθησαν να κατευθύνουν τους  εργαζόμενους, όσοι από τους ελάχιστους τους παρακολούθησαν, στον αγώνα δι ΄αλληλογραφίας, δηλαδή τους προέτρεψαν να στέλνουν τα παράπονα τους σε ένα νεόκοπο blog που έφτιαξαν γιατί όπως είπαν- οι εργαζόμενοι είναι πολλοί στη Μαγνησία και δεν προλαβαίνουν οι ίδιοι να τους ενημερώνουν και να ασχολούνται  με όλα  τα προβλήματα που προκύπτουν! Καμαρώστε συνδικαλιστές!
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για φαιδρότητα, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι  για τους εργαζόμενους. Γι αυτό και τους  καταγγέλλουμε, όπως καταγγέλλουμε και το γεγονός ότι δεν πήραν απόφαση για στάση εργασίας, ώστε να συμμετέχουν  μαζικά  οι εργαζόμενοι  στη χθεσινή γενική συνέλευση, αφήνοντας την παρουσία  των συναδέλφων  στη γενική συνέλευση στη καλή διάθεση της κάθε δημοτικής αρχής, όταν με παράδειγμα τη Δημοτική αρχή Βόλου, γνωρίζουμε όλοι πόσο αντεργατικά  λειτουργεί.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου μας  την Τετάρτη 3 Ιούλη στο Δημαρχείο του Βόλου,  στις 11 το πρωί και απαιτούμε  να παρθεί απόφαση από το προεδρείο του Συλλόγου, την ίδια μέρα για τρίωρη στάση εργασίας, για να συμμετέχουν ανεμπόδιστα και  χωρίς ευγενικές χορηγίες από τις δημοτικές αρχές,  όλοι οι εργαζόμενοι των Δήμων της Μαγνησίας.
Υ.Γ.: Τα τοπικά ΜΜΕ, «παρέλειψαν» να αναφερθούν στη στάση των εργαζομένων απέναντι στην ενημέρωση - φιάσκο και στη μαζική αποχώρησή τους μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να μιλάνε οι εργοδοτικοί της ΠΟΕ και του προεδρείου του Συλλόγου σε …άδεια καθίσματα. Για το λόγο αυτό και τα όποια πλάνα στην τηλεόραση ήταν πριν την έναρξη της διαδικασίας, ενώ οι δηλώσεις τους έγιναν έξω από τον άδειο χώρο!
Αποκορύφωμα, η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που στο «ρεπορτάζ» της γνωστής, ικανότατης και …έγκριτης …εκδουλεύτριας της Δημοτικής Αρχής, αναφέρει ότι το ΠΑΜΕ συμφώνησε στη μη πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, γιατί …δε μας έβγαιναν τα κουκιά! Οι συνάδελφοι που ήταν μέσα γνωρίζουν την αλήθεια και πρέπει να δώσουν την απάντησή τους και την Τετάρτη 3 Ιούλη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger