Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Σποράδες Σκόπελος Υδροπλάνα στα νησιά;


Υδροπλάνα στα νησιά; Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρομίων σε διάφορα περιφερειακά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των νησιών των Βορείων Σποράδων, μετά τις αλλαγές που θεσπίστηκαν σε διάφορα σημεία του σχετικού νομοσχεδίου, τα οποία ανοίγουν, όπως φαίνεται,  δρόμους για την επανεξέταση του θέματος. Γνωστή εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα, έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρόμιων και στα τρία νησιά, θέτοντας μάλιστα εγγράφως υπόψη και των τριών Δημάρχων, την πρόθεση να τεθούν σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2014 οι αντίστοιχες δομές. Οι επικεφαλής των τριών νησιών αντιμετωπίζουν με θετική σκέψη την συγκεκριμένη προοπτική, εκτιμώντας ότι στην προκειμένη φάση έχουν εκλείψει οι νομοθετικοί περιορισμοί που δεν επέτρεψαν σε αντίστοιχη πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή μας, να τελεσφορήσει.
            Εντός του Ιουνίου, ή τουλάχιστον σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθοριστούν οι ημερομηνίες συνάντησης των επικεφαλής των νησιωτικών περιοχών με στελέχη της εταιρίας, τα οποία θα πραγματοποιήσουν επιτόπου επισκέψεις, προκειμένου να εξετάσουν ποια είναι τα πλέον κατάλληλα σημεία και να συζητήσουν ταυτόχρονα με τους επικεφαλής, τις επιμέρους λεπτομέρειες, καθώς επίσης και τις προοπτικές που δημιουργούνται. Επιστολή της ίδιας εταιρίας απεστάλη, ειδικότερα στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, μέσω των οποίων επισημαίνεται στους αποδέκτες, δηλαδή τους Δημάρχους, ότι πρόθεση της εταιρίας, η οποία έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο, είναι να εντάξει τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σχέδιο της δρομολόγησης υδροπλάνων, δημιουργώντας προηγουμένως τις αντίστοιχες υποδομές.
            Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος Σκοπέλου, τονίζει ότι «είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς επιβατών γρηγορότερα στο νησί. Οτιδήποτε έχει σχέση με συγκοινωνίες το αντιμετωπίζουμε θετικά και γι’ αυτό τον λόγο θα επιδιώξουμε την συνάντηση με στελέχη της εταιρίας, προκειμένου να συζητήσουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες και να πληροφορηθούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του στόχου». Αξίζει να σημειωθεί ότι επί των ημερών της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχαν καθοριστεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, τα σημεία του νησιού που θεωρήθηκαν κατάλληλα για την δημιουργία υδατοδρόμιων.

            Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, αντίστοιχα, είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της συγκεκριμένης εταιρίας, ανταποκρινόμενος θετικά στην παραπάνω πρόταση. Πρόθεση του κ. Βαφίνη είναι να καθοριστεί το συντομότερο δυνατό ο χρόνος επίσκεψης κλιμακίου στελεχών της εταιρίας στο νησί, προκειμένου να συζητηθούν τα δεδομένα και οι προοπτικές που υπάρχουν. «Η συγκεκριμένη εταιρία, αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, έχει εξασφαλίσει επενδυτικό κεφάλαιο από κολοσσό του εξωτερικού και όπως πληροφορήθηκα, στόχος είναι να ξεκινήσει το 2014 η διασύνδεση διαφόρων περιοχών με υδροπλάνα, συμπεριλαμβανομένης της Αλοννήσου». Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος «είναι μια σύνδεση που θα επιφέρει ανάπτυξη όχι μόνο σε τουριστική βάση, αλλά θα λύσει ταυτόχρονα και κάποια προβλήματα μετακίνησης των ντόπιων κατοίκων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν συζητηθεί, όπως προαναφέρθηκε, λεπτομέρειες, αλλά εκτιμάται ότι οι επιμέρους προοπτικές θα συζητηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου