Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τρόφιμα σε απόρους της Αλοννήσου

Τρόφιμα σε απόρους της ΑλοννήσουΣημαντικό βοήθημα αποτελεί για είκοσι μια άπορες οικογένειες της Αλοννήσου το πρόγραμμα της μηνιαίας αποστολής τροφίμων μακράς διαρκείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που θέσπισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Το νησί εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι κάτοικοι της Αλοννήσου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε χθες στον χώρο όπου θα στεγάσει το υπό ίδρυση κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο σημειωτέον, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και την αρμόδια περιφερειακή αρχή, αντίστοιχα.
            Παράλληλα, ο Δήμος Αλοννήσου έχει ενταχθεί σε ένα ακόμη πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο απευθύνεται επίσης σε άπορες οικογένειες του νησιού. Η καταληκτήρια ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων των άμεσα ενδιαφερομένων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν η 31η Μαΐου, ενώ σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν, προκειμένου να προχωρήσει η περαιτέρω διαδικασία. «Η κρίση έχει αγγίξει και την Αλόννησο και αρκετός κόσμος ζητάει βοήθεια, χρήματα αλλά και εργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
            Λόγω των προαναφερθέντων, εντείνονται οι προσπάθειες που καταγράφονται στο κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Η
λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου εντάσσεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο και ήδη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι προετοιμασίες που απαιτούνται, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία. «Δίνουμε κοινωνικές παροχές στους άπορους συμπολίτες μας, σύμφωνα πάντα με το μέτρο των δυνατοτήτων μας, ενώ πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.
            Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη βοήθεια δίνεται σε σαράντα περίπου άπορες οικογένειες της Σκιάθου, μέσω του προγράμματος ελλήνων εφοπλιστών, ενώ παράλληλα οι Σύλλογοι του νησιού με συντονιστή τον Δήμο Σκιάθου, υλοποιούν δράσεις προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων μελών της τοπικής κοινωνίας, σε εθελοντική πάντα βάση. Ομοίως δραστηριοποιούνται, στο μεταξύ, και οι εθελοντές της Σκοπέλου, διοργανώνοντας σε τακτά διαστήματα δράσεις και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητας των νησιών, με εμφανείς θετικές επιπτώσεις σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης σε δύσκολες εποχές.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger