Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μαθήματα από μια εξέγερση

imf-fuck-off
Το ξέσπασμα οργής του τούρκικου λαού, ήταν μία καλή αφορμή για να ξεβρακωθεί πολύς κόσμος στην Ελλάδα.

Οι καταιγιστικές μάχες ανάμεσα στους τούρκους διαδηλωτές και την αστυνομία βοήθησαν να φανεί η αδράνεια, η ανέχεια, η απάθεια και η μιζέρια των ελλήνων καταπιεσμένων, αλλά και συγχρόνως να φανερωθεί η διπροσωπία, η αθλιότητα, η απατεωνιά και η υποκρισία των ντόπιων ΜΜΕ.    


Για την εκνευριστική ηρεμία που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούριο. Αυτή είναι η κατάσταση και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο δεν πρόκειται να αλλάξει. Λίγο η αστυνομοκρατία, λίγο η θερμοκρασία και λίγο η βλακεία εξασφαλίζουν ότι θα περιμένουμε από Σεπτέμβριο και μετά για να μετέχουμε σε ένα μαζικό, συμπαγές, συγκρουσιακό και αποφασισμένο μέτωπο ανατροπής των πολίτικών ακραίας λιτότητας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, μέχρι τότε, είναι να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ναόμι Κλάιν, έτσι όπως τη διατύπωσε στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ: "Πρέπει ο κόσμος στην Ελλάδα να είναι έτοιμος για το επόμενο κύμα και να μην βρεθεί απροετοίμαστος".

Ας περάσουμε όμως στα αγαπημένα μας ΜΜΕ. Τι μάθαμε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την εξέγερση που συντάραξε συθέμελα την Τουρκία; Πολλά, διάφορα και χρήσιμα. Μάθαμε ότι η τουρκική αστυνομία είναι ιδιαίτερα βάρβαρη και κάνει υπερβολική χρήση δακρυγόνων. Μάθαμε ότι οι τούρκοι μπάτσοι είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν δυσανάλογες ποσότητες βίας. Μάθαμε ότι η επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας στις διαδηλώσεις προκάλεσε την απώλεια ζωών.

Μάθαμε ότι οι τούρκοι μπάτσοι έχουν καλυμμένα τα νούμερα στα κράνη τους για να μην μπορεί κανείς να τους καταγγείλει. Μάθαμε ότι το τουρκικό κράτος παρακολουθεί τους πολίτες του, τα τηλέφωνα τους και τη χρήση του διαδικτύου. Μάθαμε ότι ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν σουλτάνος και όχι σαν δημοκρατικά εκλεγμένος (sic) ηγέτης. Μάθαμε ότι οι διαδηλωτές είναι κυρίως τούρκοι νεολαίοι, δηλαδή νεαρά παιδιά που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους, σεβασμό στο περιβάλλον και περισσότερες ελευθερίες.  

Αφού λοιπόν τα καθεστωτικά ΜΜΕ μάθανε όλα αυτά για τη γειτονική μας χώρα, ας τους πληροφορήσουμε και για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Μόνο το διήμερο, 28-29 Ιουνίου 2011 η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε  περίπου τρεις χιλιάδες δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους και προκάλεσε εκατοντάδες τραυματισμούς. Οι έλληνες μπάτσοι, εδώ και δεκαετίες, κοπανάνε, κλωτσάνε και ψεκάζουν ότι κινείται δίπλα τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και σωματικής διάπλασης. Δεκάδες φωτογραφίες μετά απο κάθε συγκρουσιακή πορεία το επιβεβαιώνουν και για αυτό βαράνε και τους φωτορεπόρτερ.

Η επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας στο Σύνταγμα στις 20/10/2011 και τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε προκάλεσαν τον θάνατο του 53χρονου Δημήτρη Κοτζαρίδη. Οι έλληνες μπάτσοι δεν έχουν τα νούμερα τους γραμμένα πάνω στα κράνη, αντί αυτών έχουν κάτι αστεία σύμβολα (τριγωνάκια, κύκλους, γουρουνάκια κτλ.), και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους καταγγείλει. Το ελληνικό κράτος παρακολουθεί συστηματικά τους πολίτες τους, τα τηλέφωνα τους και τη χρήση του διαδικτύου και όποιος έχει αμφιβολίες περί αυτού, ας πάει μία βόλτα στη Θεσσαλονίκη και ας ρωτήσει να μάθει πληροφορίες για τον κύριο Παζαρλή. 

Στην Ελλάδα, μέχρι και ο ουρανοκατέβατος εκλεκτός των τραπεζών (και μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό) κύριος Παπαδήμος αποφάσισε να πάρει οικονομικά επώδυνα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Όσο για τους διαδηλωτές και τα αιτήματα τους; Οι έλληνες διαδηλωτές είναι κυρίως χαπάκηδες, πρεζάκηδες, χούλιγκαν, γνωστοί-άγνωστοι, ανώμαλοι, πρόστυχες γυναίκες, τρομοκράτες και προβοκάτορες που δεν αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη που έρχεται και το περιβόητο success story του Σαμαρά. Έτσι πάνε αυτά. Όταν η εξέγερση είναι μακριά από την Ελλάδα, πολλοί κάνουνε τους ήρωες. Αντίστοιχα, όταν η φωτιά ξεσπάει στο χωράφι σου για να κάψει τη σαπίλα, μόνο ένας πληρωμένος μπούφος σε οικτρή πνευματική κατάσταση θα προσπαθήσει να τη σβήσει...
http://imf-fuck-off.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Great article! This is the type of info that should be shared around the internet.
Shame on Google for not positioning this submit higher!
Come on over and consult with my website . Thank you =)

Here is my webpage: best forex trading **

Powered By Blogger