Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τα πρώτα αποτελέσματα έφερε η απεργία στους εργαζόμενους στους εργολάβους στα δίκτυα της ΔΕΗ

Από την απεργία στις 24/5
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας τονίζει:
«Η απεργία που έγινε στις 24 Μαΐου στον κλάδο των εργολάβων στα έργα των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) είχε τα πρώτα αποτελέσματα. Η εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ άρχισε να ξεπληρώνει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων της εταιρείας στην απεργία, της αποφασιστικότητάς τους, για τη διεκδίκηση με όλους τους τρόπους των δεδουλευμένων. Αποφασιστικής σημασίας ήταν η στήριξη της απεργίας απ’ τους εργάτες κι άλλων εταιρειών που έκλεισαν τη συγκεκριμένη μέρα κι άλλα εργοτάξια.
Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Αγώνες που στηρίζονται στη μαζικότητα, στην αλληλεγγύη, στην οργάνωση και πάνω απ’ όλα στο ταξικό σωματείο που συσπειρώνει και ενώνει τους εργάτες.

Δεν επαναπαυόμαστε. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα σε πολλά εργοτάξια που πρέπει να λυθούν. Μη καταβολή δεδουλευμένων, μειώσεις μισθών κ.ά. Είναι τέτοια η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, που δυστυχώς θα έρθουν κι άλλα. Όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να παλεύουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι μέσα απ’ το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Με μαχητικότητα, επιμονή και αλληλεγγύη όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερες νίκες.
Κανένας μόνος του, παλεύουμε όλοι μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger