Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εκτός το «Εξπρές Σκιάθος»

Τα πλοία «Εξπρές Πήγασος» και «Πρωτέας», καθώς και το φλάιν κατ, εξυπηρετούν τις ανάγκες της γραμμής Βόλου - Βορείων Σποράδων, ενώ στο μεταξύ εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στο «Εξπρές Σκιάθος», οι οποίες ξεκίνησαν χθες.
Συγκεκριμένα, εργασίες προληπτικής συντήρησης πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο πλοίο της Hellenic Seaways οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει της έναρξης των διπλών καθημερινών του δρομολογίων από την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στην διάρκεια εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών, εξυπηρετεί το «Εξπρές Πήγασος», της ίδιας εταιρίας, το οποίο από την Παρασκευή, θα κινείται, αντίστοιχα, στην γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Κανονικά εκτελούνται παράλληλα τα δρομολόγια του πλοίου «Πρωτέας» που ανήκει στον στόλο της ΑΝΕΣ, της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Σύμης και κινείται επίσης σε μόνιμη βάση στην γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια του «Πρωτέα», ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, δεδομένου ότι αναμένεται να ταξιδέψει μεγάλος αριθμός επισκεπτών προς τα νησιά.

Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει εκδοθεί, στο μεταξύ, από την Hellenic Seaways σχετικά με τον πιθανό χρόνο δρομολόγησης του πλοίου «Εξπρές Άρτεμις» στην γραμμή Βόλου - νησιών, για το οποίο υπάρχουν, σημειωτέον, εγκεκριμένα δρομολόγια για το διάστημα μεταξύ 21ης Ιουνίου και 8ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί έντονος προβληματισμός μεταξύ των στελεχών της εταιρίας σχετικά με το πότε και το αν τελικά θα μπει τρίτο καράβι στην γραμμή, Βόλου - Βορείων Σποράδων, λαμβανομένης υπόψη της υπάρχουσας κίνησης, αλλά και των υψηλών λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται. Κατά συνέπεια εναπόκειται στην ίδια την εταιρία να λάβει τις τελικές αποφάσεις, σταθμίζοντας όλες τις επιμέρους παραμέτρους.
Πάγιο αίτημα των νησιών παραμένει, τέλος, η ενεργοποίηση της θαλάσσιας επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί πύλη εισόδου για πολλούς Βορειοελλαδίτες, αλλά και εν δυνάμει επισκέπτες που προέρχονται από τις Βαλκανικές χώρες. Τα νησιά των Βορείων Σποράδων παραμένουν για μια ακόμη χρονιά αποκομμένα από την Θεσσαλονίκη, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, από αιρετούς, φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Όπως εκτιμούν μάλιστα τουριστικοί πράκτορες, είναι αναγκαία η δρομολόγηση πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των νησιών, όχι μόνο στην διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και όλου του χρόνου γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger