Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΣΗΕΘΣτΕ: Απεργία στην εφημερίδα "Θεσσαλία"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σύμφωνα με την οποία προκηρύσσει απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην εφημερίδα "Θεσσαλία".

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταγγέλλει την απόφαση του Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας «Η Θεσσαλία» κ. Βασίλη Δανού, για ευθεία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, με την προφορική καταγγελία σύμβασης εργασίας του συναδέλφου και εργασιακού αντιπροσώπου Αντώνη Φωκίδη, ο οποίος εργάζεται από το 1997 στη «Θεσσαλία».
Ο κ. Δανός, χρησιμοποιώντας μη νόμιμες μεθόδους, ζήτησε από το συνάδελφο τη λήξη της συνεργασίας τους, αρνούμενος την καταβολή αποζημίωσης και χωρίς να του επιδώσει κανένα έγγραφο, επικαλούμενος τη μη υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας και τη συμμετοχή του συναδέλφου σε ομαδική αγωγή όλων των συντακτών της «Θ», για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων.
Ο ίδιος, αν και δεν κοινοποίησε έγγραφο απόλυσης στο συνάδελφο, ζήτησε στη συνέχεια να
τοποθετηθεί στο περιθώριο και να μην έχει καμιά δραστηριότητα μέσα στην εφημερίδα και αμοιβή, αφαιρώντας του το αντικείμενο απασχόλησης, ενώ τον έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία, μη καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές, παρά μόνο ελάχιστα χρήματα.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο ζητάμε την επαναφορά του συναδέλφου Αντώνη Φωκίδη στην πρότερα εργασιακή σχέση με πλήρη καθήκοντα, την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του από τη βλαπτική μεταβολή, την καταβολή δεδουλευμένων και νόμιμων αποδοχών σε όλους τους εργαζομένους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, μετά και τη σημερινή άρνηση του εκδότη της «Θεσσαλίας» να  δεχθεί νέα συνάντηση μαζί του, ομόφωνα αποφάσισε να προκηρύξει την Παρασκευή 7 Ιουνίου  2013, 24ώρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα «Η Θεσσαλία», με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger