Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 21/6, 9.45 πμ η δίκη του Γιάννη Δαμουλή

Ασχέτως αποτελέσματος της δίκης, αυτές οι διώξεις μας δυναμώνουν. Έτσι και στο χθεσινό αυτόφωρο που αναβλήθηκε δεκάδες συναγωνιστές ήρθαν σε ένδειξη αλληλεγγύης όπως κάνουμε σε κάθε στοχευμένη δίωξη ενάντια στο κίνημα μας αλλά και σε άλλους αγωνιστές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη μας Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Κείμενο του σ. Γιάννη
Την Τρίτη 18/06/2013 βγαίνοντας από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος είδα τον ελεγκτή Γαλανόπουλο Κωνσταντίνο να μιλάει έντονα σε μια κοπέλα και να της ζητάει την ταυτότητα της.
Πλησίασα και διαπίστωσα ότι η κοπέλα που ήταν φοιτήτρια είχε μισό εισιτήριο αλλά δεν είχε το πάσο μαζί της που να αποδεικνύει την φοιτητική της ιδιότητα.
Παρενέβην σαν μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και γνωρίζοντας τα δικαιώματα του πολίτη.
Την ενημέρωσα ότι δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει τα στοιχεία της αστυνομικής της ταυτότητας  στον ελεγκτή διότι   είναι ιδιώτης και όχι αστυνομικό όργανο και διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.
Τότε ο ως άνω ελεγκτής με απώθησε και με υποτιμητικό ύφος  μου είπε απειλώντας με  «φύγε από εδώ μην φωνάξω την αστυνομία».
Του απάντησα ότι βεβαίως να φωνάξει το αστυνομικό όργανο. Πράγματι ειδοποίησε και ήρθε ο αστυνομικός.
Ρώτησε τι συμβαίνει και τον ενημέρωσα ότι ο ελεγκτής διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης αρχής ζητώντας από ένα πολίτη τα στοιχεία της ταυτότητας του και ότι μόνο το αστυνομικό όργανο έχει αυτό το δικαίωμα.
Μου απάντησε ότι «δεν έχεις το δικαίωμα να παρεμβαίνεις και αν δεν πάρεις δρόμο θα σε συλλάβω».
Του απάντησα ότι κι αυτός διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Τότε μου ζήτησε να τον ακολουθήσω μέσα στον "ειδικά διαμορφωμένο χώρο" (;) του ΜΕΤΡΟ.
Εγώ τον ρώτησα άν είχα διαπράξει κανένα αδίκημα.
Τότε με έπιασε από το μπράτσο και με βίαιο τρόπο με οδήγησε στο εσωτερικό των εκδοτηρίων. Λέγοντας μου ότι θα πάω αυτόφωρο διότι διέπραξα το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης και χειροδικίας.
Κάλεσε το 100 προκειμένου να  οδηγηθώ  στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος.
Όταν ζήτησα να με φέρουν σε επαφή με την κοπέλα να την χρησιμοποιήσω ως μάρτυρα μου αρνήθηκε λέγοντας μου ότι δεν έχω αυτό το δικαίωμα.
Επέμεινα και τότε κάλεσε το περιπολικό και οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος.
Εκεί κατέφθασε ο μηνυτής μου αστυνομικός Πέτρος Κασιδοκώστας και οι δύο μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μου. Ο ελεγκτής υπάλληλος  του μετρό Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος και ένας άλλος δόκιμος αστυφύλακας.
Όταν ζήτησα αντίγραφο των καμερών του ΜΕΤΡΟ άλλαξε την κατάθεση του και με κατηγόρησε   για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, αποσύροντας τις ψευδείς κατηγορίες για χειροδικία και εξύβριση κατά της αρχής.
Από κατήγορος, διότι ο ελεγκτής Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος διέπραξε το αδίκημα της αντιποίησης αρχής κλπ  και ο αστυνομικός Κασιδόκωστας Πέτρος το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βρέθηκα κατηγορούμενος με αποτέλεσμα να υποστώ το μαρτύριο της κράτησης μου με ψευδείς κατηγορίες .
Πιστεύω ότι δεν είναι προσωπικό αυτό το θέμα αλλά μέσο εμού θέλουν να χτυπήσουν το Κίνημα Δεν πληρώνω.
Ασχέτως  αποτελέσματος της δίκης, αυτές οι διώξεις μας δυναμώνουν. Έτσι και στο χθεσινό αυτόφωρο που αναβλήθηκε δεκάδες συναγωνιστές ήρθαν σε ένδειξη αλληλεγγύης όπως κάνουμε σε κάθε στοχευμένη δίωξη ενάντια στο κίνημα μας αλλά και σε άλλους αγωνιστές.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη μας
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
 
Γιάννης Δαμουλής
Μέλος  του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

www.kinimadenplirono.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tJzfkT ippxloodaqed, [url=http://rqtfhvlajvoe.com/]rqtfhvlajvoe[/url], [link=http://mglzrwzpwhvt.com/]mglzrwzpwhvt[/link], http://nawqaosabzek.com/

Powered By Blogger