Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στο πράσινο ταμείο η Αλόννησος

Στο πράσινο ταμείο η Αλόννησος    Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών της Αλοννήσου καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, θέτοντας μάλιστα προ ημερησίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προοπτική κατάθεσης πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Η πρόταση, που εγκρίθηκε από το Σώμα, αφορούσε στην κατάθεση αίτησης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Στοιχεία αναζωογόνησης 2012-2015» για την διαμόρφωση παιδικών χαρών.
Ο Δήμος Αλοννήσου θα προχωρήσει στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, προκειμένου «να καταθέσουμε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Ο Δήμος Αλοννήσου διαθέτει πέντε συνολικά παιδικές χαρές, οι οποίες θα βελτιωθούν σύμφωνα και με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία καθίσταται σαφές ότι μέχρι το 2014 πρέπει να λάβουν όλες αδειοδότηση.
«Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν έχουν την αντίστοιχη πιστοποίηση, οι παιδικές χαρές θα κλείσουν υποχρεωτικά» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενταχθούμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, τα οποία είναι αδύνατο να υλοποιηθούν με κονδύλια του Δήμου».

Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, εξάλλου, συζητήθηκε επί μακρόν η έγκριση του κανονισμού παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αλοννήσου. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας διατύπωσε αντιρρήσεις, ενώ όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Βλάϊκος «καταψηφίσαμε τον κανονισμό, διότι εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στους επαγγελματίες».
Παράλληλα, ο πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου εξέφρασε την θέση ότι «θα ήταν προτιμότερο να είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους φορείς και επαγγελματίες και στην συνέχεια να συνταχθεί το τελικό κείμενο, με την βοήθεια νομικού, προκειμένου να δοθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, τόνισε από την πλευρά του ότι «η κανονιστική είναι υποχρεωτική βάση νόμου, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί ο Δήμος να προβαίνει σε καμία παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου». Παράλληλα όμως, ο ίδιος τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί, αλλά αντίθετα, λύνει προβλήματα».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger