Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων Προσοχή σε ακατάλληλο βούτυρο και θερμός πρόκειται για «Βούτυρο ανάλατο από παστεριωμένο γάλα “PRESIDENT”»,

Προβληματικά θερμός διακινούνταν μέσω της εταιρείας Jumbo σε κατάστημά της στην Αττική, όπως προέκυψε από ελέγχους αρμοδίων υπηρεσιών, όμως σε ελέγχους που έκανε το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων στο υποκατάστημα της εταιρείας στο Βόλο, διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο προϊόν είχε αποσυρθεί. Επίσης σε ελέγχους σε άλλη περιοχή της χώρας εντοπίστηκε παρτίδα ακατάλληλου βουτύρου, που όμως δεν εντοπίστηκε στα ράφια σούπερ μάρκετ της Μαγνησίας όπου διενεργήθηκαν σχετικοί έλεγχοι.

 Ειδικότερα σε ότι αφορά στα θερμός πρόκειται για δύο δείγματα που κατασκευάζονται στην Κίνα:

(α) «ΘΕΡΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟ», χρώματος φούξια, χωρητικότητας 0,45 λίτρων, με αριθμό παρτίδας 56045F-444 και κωδικό προϊόντος 2984280000341 και

(β) «ΘΕΡΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟ», χρώματος σιέλ, χωρητικότητας 0,45 λίτρων, με αριθμό παρτίδας 56045F-555 και κωδικό προϊόντος 298427000035. Σε ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια της δοκιμής κρούσης (impacttest) το γυάλινο μέρος των δύο από τα τρία εξετασθέντα δείγματα έσπασε σε κομμάτια και υπήρχε διαρροή του περιεχόμενου νερού. Επιπλέον, είναι μη σύμφωναμε το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 12546.01:2000, γιατί: α) δε γίνεται στα προϊόντα αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο και β) δεν αναγράφονται στις οδηγίες ασφαλούς και ορθής χρήσης που συνοδεύουν το προϊόν, κατάλληλα μεταφρασμένες». Αν υπάρχουν πάντως καταναλωτές που τα είχαν ήδη προμηθευτεί θα πρέπει να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν, τονίζει η υπηρεσία.

 Σε ότι αφορά το ακατάλληλο βούτυρο πρόκειται για  «Βούτυρο ανάλατο από παστεριωμένο γάλα “PRESIDENT”», σε συσκευασία των 20 μερίδων των 10 γραμμαρίων η κάθε μερίδα (20x10 gr = 200 grminibeurres), μεημερομηνία ανάλωσης πριν από 08/10/2013. Σε εξέταση που έγινε αποδείχθηκε ότι έφερε εμφανείς μακροσκοπικές αλλοιώσεις – ευρωτίαση. Στους ελέγχους που έκανε το κλιμάκιο της Π.Ε. Μαγνησίας  στα ψυγεία υποκαταστημάτων σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεν προς διάθεση το εν λόγω προϊόν, όχι όμως η συγκεκριμένη προς απόσυρση παρτίδα, δηλαδή η παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης πριν από 08/10/2013, ενώ τα υπόλοιπα υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ δε διακινούν καθόλου το εν λόγω προϊόν.

Η Υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές που τυχόν έχουν προβεί στην προμήθεια του συγκεκριμένου προϊόντος, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κατανάλωσή του ή ακόμα και να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger