Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εκτός συνεδρίου Αντ. Σκυλλάκος –Χρ. Τέγος «ΣΦΑΓΗ» ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ?


Σε μια βδομάδα ξεκινούν στην Αθήνα οι εργασίες του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ.
Οι κατά τόπους προσυνεδριακές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, εκλέχθηκαν κι οι σύνεδροι. Όλα σε πλήρη μυστικότητα, όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα.
Στη Λάρισα συνεδρίασαν οι ΚΟΒες, εξέλεξαν αντιπροσώπους για τις Αχτιδικές συνδιασκέψεις από τις οποίες αναδείχθηκαν αντιπρόσωποι για τη συνδιάσκεψη της Θεσσαλίας, απ' όπου εκλέχθηκαν οι σύνεδροι. Ούτε ποιοι, μήτε καν ο αριθμός τους δεν δημοσιοποιήθηκε. Ούτε η παρουσία και ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην πανθεσσαλική συνδιάσκεψη. Μόνο ό,τι έγραψε μετά ο Ριζοσπάστης, που είχε την αποκλειστικότητα.
Και την κράτησε. Η ίδια τακτική, όπως πάντα. Καθόλου δεν άλλαξε από τον Εμφύλιο και ύστερα.
*ΟΠΟΤΕ, τι άλλο απομένει στον «αστικό Τύπο» να μάθει και να ασχοληθεί, παρά το «αίμα» που χύθηκε εσωκομματικά. Όχι σύνεδρος, ούτε καν αντιπρόσωπος στην Αχτίδα δεν εκλέχθηκε ο Αντώνης Σκυλλάκος, που είχε εκφραστεί υπέρ διαφορετικής πολιτικής του κόμματος. Ο επί δεκαετίες βουλευτής και προβεβλημένο στέλεχος κόπηκε από την ΚΟΒα του. Τα ύστερα του κόσμου, ο Σκυλλάκος στα αζήτητα του ΚΚΕ...
Κόκκινο «αίμα» (ΙΙ)

*ΤΗΝ ίδια τύχη είχε στην Καρδίτσα ο παλιός δήμαρχος της πόλης Χρήστος Τέγος. Όπως κι όποιος άλλος είχε εκφράσει διαφορετική άποψη. Κατά τα φαινόμενα μονολιθικό θα είναι το συνέδριο, με ξεκάθαρη γραμμή, την υφιστάμενη.
«Κομμένοι» και κάμποσοι άλλοι στη Λάρισα. Ο Βασίλης Ζωγράφος φυσικά, τον οποίο είχαν αποσύρει ήδη από την προεδρία της Επιτροπής Ειρήνης και εν συνεχεία τον παραίτησαν κι από δημοτικό σύμβουλο. Αλλά και η Λίτσα Ούντρια, που επίσης αντικαταστάθηκε από πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών αλλά παραμένει δημοτική σύμβουλος. Κι αυτή σε δυσμένεια, όπως και άλλοι. (Ενδιαφέρουν άραγε πολύ τη χειμαζόμενη κοινωνία όλα αυτά;).
*Α, και κάποια τεχνικής φύσεως ζητήματα, οργανωτικές αλλαγές. Νέο καταστατικό στο ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών. Έτσι στη Λάρισα θα υπάρχουν πια δύο Αχτιδικές. Εκείνη των Συνοικιών, όπου επικεφαλής αναδείχθηκε ο ως τώρα γραμματέας της Ν. Ε. Παν. Σπήλιος και αυτή των Εργατών με γραμματέα της τον Γιάννη Σκόκα. Επόμενο σκαλί στην κομματική πυραμίδα η Επιτροπή Θεσσαλίας, χωρίς πλέον νομαρχιακές.
Εφ. Ελευθερία (Ζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger