Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τί στο διάολο δεν καταλαβαίνεις;

Ελεύθεροι οι τρεις νεαροί για τον εμπρησμό του ΑΤΜ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, ο 17χρονος, ο 21χρονος και ο 23χρονος που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, για τον εμπρησμό του ΑΤΜ υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου, στο Βόλο.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στις 10 σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια του Βόλου και, αφού απολογήθηκαν, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάζονται κάθε 1η και 16η στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και δεν επιβλήθηκε χρηματική αποζημίωση σε βάρος τους.
Παράλληλα, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η κύρια ανάκριση.

O 21χρονος σπουδαστής ΙΕΚ, ο 23χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι τρεις νεαροί, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, μετέβησαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου για να ρίξουν δύο βόμβες μολότοφ που είχαν ετοιμάσει. Ωστόσο επειδή δεν κατάφεραν να σπάσουν την τζαμαρία της τράπεζας, έριξαν τις βόμβες στο ΑΤΜ. Οι τρεις νεαροί, συνελήφθησαν πριν προλάβουν να διαφύγουν ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν ναζιστικό έντυπο υλικό, ξύλινα ρόπαλα, κουκούλες, μπλουζάκια και κασκόλ με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, ενώ στο σπίτι του 17χρονου βρέθηκαν δύο παλιά περίστροφα, ένα δίκαννο και δύο απομιμήσεις πιστολιών, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι γονείς του, οι οποίοι μετά την απολογία τους την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger