Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μόνη λύση η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είπε ο Τσίπρας στο LSE! Άντε γαμήσου κι εσύ Τσίπρα παραμυθά και πουλημένε!

“Οι πολιτικές της λιτότητας οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δε μοιάζει να προσφέρουν μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Δε μοιάζει να αποτελούν καν προϋποθέσεις για μια τέτοια έξοδο. Αντιθέτως, εξαρτώνται από την κρίση κάνοντας τη δυνατότητα μιας μελλοντικής εξόδου από αυτήν ακόμα πιο δύσκολη”. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του L.S.E. Επισήμανε μάλιστα ότι...
αυτό το συμπέρασμα δεν είανι μόνο της Αριστεράς αλλά και και ανεξάρτητων αναλυτών όμως ο Martin Wolf και ο Wolfgang Munchau των Financial Times.
Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση κατά τον κ. Τσίπρα;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένει ότι η μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές, ενώ θα πρέπει παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές. Μια οικονομικά βιώσιμη στρατηγική, τόνισε,  μπορεί να παραδειγματιστεί από την Συμφωνία για το Χρέος του Λονδίνου το 1953 η οποία έδωσε το έναυσμα της ανάπτυξης της Γερμανικής οικονομίας. Μια στρατηγική η οποία δημιούργησε το «οικονομικό θαύμα» της μεταπολεμικής εποχής». Επιτρέψτε μου να Επέστησε μάλιστα την προσοχή του ακροατηρίου σε αυτό το σημείο: Χωρίς την συμφωνία του Λονδίνου, είπε, δε θα υπήρχε τέτοιο θαύμα. Ένα κούρεμα του χρέους, μια τεράστια επένδυση δια του σχεδίου Μάρσαλ, όροι χρηματοδότησης που συνδέονται με την παραγωγή και τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν κεντρικοί πυλώνες μιας τέτοιας συμφωνίας.
«Τα θύματα της χρηματιστηριοποίησης της οικονομίας και της κοινωνίας, επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας,  αποτελούν οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι φτωχοί εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι και κυρίως αυξανόμενα τμήματα της μεσαίας τάξης.   Το τελευταίο, υπογράμμισε με έμφαση,  αποτελεί ένα νέο, αλλά δυνητικά εκρηκτικό φαινόμενο.
Η λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών επιδεινώνεται
Από την αρχή της κρίσης,  όσον  αφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες τα πράγματα  έχουν χειροτερέψει με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι στον οικονομικό τομέα:
-          Οι οικονομικές αποφάσεις που ελήφθησαν ανάμεσα στην Γερμανία και τη Γαλλία επιβάλλονται χωρίς καν την πρόφαση της διευρυμένης  προσπάθειας  διαβούλευσης.
-          Η  επιβολή  τεχνοκρατών, όπως ο Μάριο Μόντι στην Ιταλία και ο Λουκάς Παπαδήμος στην Ελλάδα.
-          Ζητήθηκε από τους  πολιτικούς ηγέτες του Νότου  να υπογράψουν  τις πολιτικές λιτότητας, ακόμη και πριν την διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger