Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

KKE: Ερώτηση για να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου

Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης επισημαίνει:
«Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε εφαρμογή της δραστικής περικοπής των δαπανών για τη δημόσια διοίκηση, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας, εκτός από τη μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των κοινωνικών παροχών προχωράνε και σε αναδιάρθρωση δημοσίων υπηρεσιών αδιαφορώντας για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται.
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εξέλιξη αυτή για το Νομό Μαγνησίας, κύρια για τις Βόρειες Σποράδες με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Σκιάθου και Σκοπέλου. Οι ιδιώτες, επαγγελματίες κλπ. που έχουν συναλλαγές μέσω των συγκεκριμένων Δ.Ο.Υ., θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Βόλο και να υφίστανται επιπλέον ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση (ακριβά εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, λίγα δρομολόγια πλοίων, χάσιμο χρόνου κ.ά.), αφού με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης θα λειτουργεί Δ.Ο.Υ. μόνο στο Βόλο.
Είναι βέβαιο ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικά ζητήματα δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι κοροϊδία.

Γι’ αυτό το λόγο, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη και Πανσκοπελική απεργία με τη συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, που πλήττονται από αυτή την απόφαση.
Αυτή η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική από τη συγκυβέρνηση με στόχο τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τη διέξοδο από την οικονομική κρίση υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Δ.Ο.Υ Σκοπέλου και Σκιάθου.
Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger