Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού και της θάλασσας»

 Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προγραμματίζουν την τρίτη κατά σειρά επίσημη εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της καθιερωμένης ημέρας Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Intercontinental, την 20η Μαΐου, ώρα 20.30
Η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού» αποτελεί πρωτοβουλία των φορέων του Ελληνικού Εφοπλισμού και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πού το 2006 αποφάσισαν με την συνεργασία της Πολιτείας, να τιμώνται οι Έλληνες πρωτεργάτες της μεγαλύτερης Ναυτιλίας τού κόσμου. Επηρεασμένη από αυτήν την πρωτοβουλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε την 20η Μαΐου ως την «Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας».

Ο συνεορτασμός των δύο αυτών επετείων, πραγματοποιείται ανά διετία, σε χρόνο ενδιάμεσο των Ναυτιλιακών Εκθέσεων των «Ποσειδωνίων». Η εκδήλωση στόχο έχει την προβολή και αναγνώριση των Ελλήνων Εφοπλιστών, των Ναυτικών και Εργαζόμενων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, για όσα προσφέρουν στην διαχρονικά δυναμική πορεία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και την Εθνική οικονομία γενικότερα.
Το χρηματικό πλεόνασμα της εκδήλωσης, διατίθεται για την ενίσχυση της Ναυτικής εκπαίδευσης καθώς και για την διατήρηση και βελτίωση της ναυτικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Το πλεόνασμα της εκδήλωσης τού έτους 2011 ανήλθε σε ποσό άνω των € 100.000 και διετέθη για την βελτίωση υποδομών και εξοπλισμού των ΑΕΝ Ύδρας, Κρήτης, Πρέβεζας καθώς και τού ΚΕΣΕΝ.
theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger