Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Γιατί αποδοκιμάσαμε τη Χρυσή Αυγή στην κατάθεση στεφάνων»

«Γιατί αποδοκιμάσαμε τη Χρυσή Αυγή στην κατάθεση στεφάνων»
Τη δική τους εκδοχή δίνουν δύο παρευρισκόμενοι, μέλη αριστερών οργανώσεων με κοινή τους επιστολή.
Στην επιστολή τονίζουν τα εξής: «ας το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής. Ναι εκεί ήμασταν ως κομμουνιστές.
Πιστοί στις αρχές και στις αξίες του επαναστατικού ελευθεριακού κομμουνισμού που δεν ξεχνά την ιστορία αλλά και δεν αναγνωρίζει καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.
Γιατί βλέπεις Αλεξόπουλε και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι εμείς κουβαλάμε τα πιστεύω μας στην καρδιά και στο μυαλό μας και όχι στα μπράτσα και στους τετρακάφαλους.
Ετσι μόνο κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά και τη συνείδηση μας ταξική για να διακρίνουμε τον ιστορικό ρόλο του φασισμού όποια μουτσούνα κατα καιρούς και περίσταση φορά κοινοβουλευτική, αντισυστημική, πατριδοκάπηλη ή ναζιστική.
Οσες μάσκες κι αν αλλάξετε ο διαχρονικός προορισμός σας είναι ένας. Η διάσωση της άρχουσας τάξης που σας θρέφει στον κόρφο της και του καπιταλιστικού συστήματος που η σαπίλα και η σήψη του γεννά τα φασιστικά σκουλήκια.

Ολοι σας καμαρώσαμε χθες στο θέατρο που στήσατε έξω απο το mega του Μπόμπολα για να «διαμαρτυρηθείτε» για τις τούρκικες σειρές και όχι φυσικά για την μαύρη προπαγάνδα που μας ποτίζει καθημερινά αλλά μόλις μια μέρα πριν υπερασπιστήκατε με σθένος τις επενδύσεις του μεγαλοεργολάβου στα μεταλλεία της Χαλκιδικής που οι κάτοικοι με αγώνα αρνούνται τον καρκίνο που ο Μπόμπολας τους κερνά απλόχερα στο όνομα των κερδών του.
Τέτοια αντισυστημικότητα είναι αλήθεια άξια αναφοράς αλλά και σεβασμού που δεν παρέλλειψε ακόμη μια φορά να σας αποδόσει και ο δήμαρχος με τις φιλοφρονήσεις και τα γελάκια που ανταλλάξατε πριν την έναρξη της σεμνής τελετής.
Μιας τελετής που πέταξε στα μούτρα των επισήμων με όλη την πρέπουσα επισημότητα ο κ. Ριζάκης εκ μέρους του συλλόγου αναπήρων πολέμου που αρνήθηκε να γίνει το σκηνικό σε μια παράσταση φασιστικής έμπνευσης και σκηνοθεσίας.
Αξια λόγου και μνείας η στάση της αστυνομίας που με το που φωνάξαμε το κάτω ο φασισμός μας όρμηξαν καμιά δεκαριά ένστολοι και μη συναγωνιζόμενοι σε ζήλο ποιος θα μας σπρώξει πιο δυνατά όταν μόλις λίγα λεπτά πριν άφηναν ανενόχλητο το γνωστό χρυσαυγίτη Κολτσίδα ή τρομοκράτη ή βομβιστή ή μπουρλιοτέρη να βρίζει αισχρά τον κ. Ριζάκη έναν άνθρωπο ανω των ογδόντα που ακόμα και το ένα χέρι που του άφησε ο πόλεμος είναι αρκετό για να σφίξει τη γροθιά και να ξανακοιτάξει το φασισμό κατάματα όπως το έκανε και τότε.
Τέλος δεν έχουμε καμία αυταπάτη οτι ο ακτιβισμός θα μας σώσει απο τις αρρωστημένες ορέξεις του φασισμού. Η απάντηση θα έρθει συλλογικά οχι απο το σύνολο της κοινωνίας ούτε καν απο το σύνολο της αριστεράς αλλα απο την πρωτοπορία της εργατικής τάξης που ξέρει να λύνει τους λογαριασμούς της με τα φασιστικά υπόλοιπα και που θα οδηγήσει την τάξη να κάνει δική της υπόθεση την εξουσία των καπιταλιστών χωρίς αυτή τη φορά προδοσίες τύπου Βάρκιζας
Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. Βασίλης Παπαϊωάννου – μέλος του ανεξαρτήτου κέντρου αγώνα εργατών και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος – μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος – τροτσκιστές.
http://www.onlarissa.gr/2013/03/26/giati-apodokimasame-ti-chrisi-avgi-stin-katathesi-stefanon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger