Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Όλα για την ανταγωνιστικότητα και το «κόκκινο χαλί» στα μονοπώλια

Να σκύψει το κεφάλι, για να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα βασίζεται στα ερείπια των δικαιωμάτων του, ζητάει από το λαό η κυβέρνηση, θέτοντας ως υπέρτατο στόχο τη στήριξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την «Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα», ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως το 2013 είναι έτος καμπής για την ανάκαμψη και επανέλαβε ότι η συγκυβέρνηση θέλει να στρώσει «κόκκινο χαλί» στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν είναι ώρα για δισταγμούς, είναι η ώρα να συνεχιστεί η προσπάθεια, σημείωσε.
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι θα πρέπει να απενοχοποιηθούν η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Ναι στην επιχειρηματικότητα, ναι στην ανταγωνιστικότητα, ναι στον επιχειρηματία, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμα πως μπήκαμε στην τελική ευθεία και ότι δήθεν δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, δήλωση που αποτελεί εμπαιγμό και επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Αφού η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων απαιτεί πολύ φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και στη φάση της ανάκαμψης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κούρσα του ανταγωνισμού θα συνοδέυεται από αλλεπάλληλες δέσμες βάρβαρων μέτρων και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, που θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, θα υπηρετεί την επιχειρηματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα λάβουν νέες φοροαπαλλαγές και κίνητρα. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα μειωθούν αμέσως οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων, όμως όσο θα σταθεροποιείται η δημοσιονομική κατάσταση θα χαμηλώνει η φορολογία τους και τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα.
Δηλαδή ο ελληνικός λαός θα γεμίζει τα κρατικά ταμεία για να απολαμβάνουν όλο και περισσότερα προνόμια οι επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δεκάδες ακόμη επενδυτικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ενώ ειδικά για την ενίσχυση των εξαγωγών, όπως είπε η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε 25 παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα των επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στόχος είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά και η επίτευξη διεθνών συνεργασιών από ελληνικές επιχειρήσεις, με επίκεντρο στους τομείς: Αγροτικών προϊόντων / επεξεργασίας τροφίμων, κατασκευών, ενέργειας, πληροφορικής / επικοινωνιών, φαρμακευτικών προϊόντων, τουρισμού.
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα Antonio Tajani,  ενώ τοποθετήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger