Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πώς να φτιάξετε μια μακαρονάδα "αλά (ΜΕΡΚΕΛ)

Η μακαρονάδα "αλά πουτανέσκα" είναι ένα πρώτο πιάτο πολύ αγαπημένο στους Ιταλούς αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής αλλά και είναι εύκολο να το φτιάξει η κάθε μια μας.
Το πικάντικο όνομα της συγκεκριμένης συνταγής προέρχεται από τα σπίτια των "ραντεβού", όπου προσφέρονταν στους πελάτες, αφού είναι μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα...
Υλικά για τέσσερα άτομα:

-400 γραμμάρια μακαρόνια
-100 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
-1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη
-500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
-1 με 2 σκελίδες σκόρδα
-2 κουταλιές λεπτοκομένο μαϊντανό
-5 κουταλιές ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ή εναλλακτικά λίγο πιπέρι
-8 φιλέτα αντζούγιες
Ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και το μαγείρεμα είναι περίπου 40 λεπτά:
-Πρώτα πλένουμε καλά τις ντομάτες και με το μαχαίρι σχηματίζουμε ένα σταυρό στη βάση τους.
-Τις βάζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό και τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι. -Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν και τις αποφλοιώνουμε εύκολα λόγω του σταυρωτού κοψίματος που είχαμε κάνει.
-Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους σε ένα πιατάκι.
-Τοποθετούμε σε νερό την κάπαρη και τις αντζούγιες για να φύγουν τα πολλά αλάτια και τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. -Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τις αντζούγιες, τρίψτε σε ψιλά κομμάτια τις σκελίδες του σκόρδου και κόψτε σε ροδέλες την φρέσκια πιπεριά αφαιρώντας τα σπόρια.
-Κόψτε την κάπαρη σε μικρά κομμάτια και κόψτε σε μικρές ροδέλες τις ελιές.
-Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι σε υψηλή φωτιά και ρίξτε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
-Προσθέστε τις αντζούγιες και την πιπεριά και μόλις οι αντζούγιες αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη.
-Αφήστε τα μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τις ντομάτες μαζί με την μισή από την ποσότητα του μαϊντανού.
-Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα υλικά για 10 με 15 λεπτά
-Παράλληλα βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τα μακαρόνια.
-Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι και μετά ρίξτε τα στο τηγάνι χωρίς να το βγάλετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ελαφρώς.
-Τοποθετήστε την μακαρονάδα αλά πουτανέσκα σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger